Нова порция пътни инспекции планира регионалният министър Иван Шишков. Той

...
Нова порция пътни инспекции планира регионалният министър Иван Шишков. Той
Коментари Харесай

Регионалният министър посочи какви пътни проверки предстоят

Нова порция пътни инспекции възнамерява районният министър Иван Шишков. Той чака до края на месеца резултатите от сканирането на Северната дъга на София.

" Първоначалните данни са тези, които ние направихме с взимането на ядка. Аз чакам, че в един сектор от 4 километра, който е в неприятно положение, резултатите ще са същите. Това, което в границите на акцията се развихри, че аз изваждам ядки там, където е най-лошо строителство, ще се окаже, че не е по този начин. И положението на пътищата е такова, каквото го виждаме ".

Това съобщи пред bTV служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков.

" Прокуратурата изиска вадене на ядка на 250 метра, тъй като в нормативните условия е записано, че когато една автомагистрала се строи, през такова разстояние би трябвало да се вземат проби от надзора и строителя. В събота на Автомагистрала " Тракия " от Чирпан до Стара Загора пуснахме георадар. След това имам концепция да се направи инспекция на секторите на автомагистрала " Европа ". Очакваме до май месец да бъде пусната частта от Драгоман до Калотина ", посочи министърът.

" Участъкът от София до Сливница е занимателен поради одобряването на подробните устройствени проекти и отчуждаването ", добави той.

" За автомагистрала " Струма " имаше огромно свлачище преди тунела " Железница ". Надяваме се до 1 август да укрепим свлачището, с цел да пуснем придвижването в едната лента. Свлачището е станало през 2020 година. На " Хемус " пуснахме от Белокопитово до Шумен. В 4 лот на автомагистралата има напреднало нелегално строителство. Не можем да си позволим да го съборим. Предложих на депутатите текст за толерантност, не го одобриха ", добави министърът.

" За бул. " Васил Левски " във Варна имаше доста мнения през годините. Имам подозрения и ще желая инспекция. Много бързо са правени плановете и подробните устройствени проекти. Когато се прави кампанийно строителство за да се покаже, че е приключено в избрани периоди, нормално се получават такива проблеми. В доста случаи се издава позволение за градеж, само че по-късно плановете би трябвало да се преработват. Може да има проблем и в самия план, може и в самото строителство ", сподели министърът.

" В София с жълтите павета се оказа, че има проблем в плана. Аз се слушам с кмета Йорданка Фандъкова и чакам от нея да показа ново решение за пренареждането на жълтите павета ", разяснява Шишков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР