Нова поръчка от община Пловдив на стойност 7,5 млн. лева

...
Нова поръчка от община Пловдив на стойност 7,5 млн. лева
Коментари Харесай

Драгиев и Ко с нова поръчка за 7,5 млн.

Нова поръчка от община Пловдив на стойност 7,5 млн. лв. с Данък добавена стойност ще извършва компания " Драгиев и Ко ". Тя е за замяна на магистрален тръбопровод на северното платно на бул. " Христо Ботев " с две отклонения - по Коматевско шосе до пресечката с бул. " Никола Вапцаров " и по бул. " Копривщица " до Пещерско шосе и назад до Коматевския възел. Работата по първия стадий, който включва западното платно на бул. " Копривщица " от прелеза на Пещерско шосе до Коматевско шосе, се чака да стартира през пролетта.

Смяната на водопровода в региона се финансира с целеви средства от държавния бюджет, само че търгът за реализатор е проведен от Община Пловдив. В него е взела участие и компания " Пътинженеринг ", класирана на второ място. Двете строителни сдружения постоянно извършват обектите дружно като реализатор и подизпълнител.

В двата мандата на кмета Иван Тотев те са проработили общо близо 60 млн. лв. единствено от пътни поправки. На доста места обаче са били подизпълнители и на други сдружения. Такъв е казусът с " Драгиев и Ко " при ремонтите на Коматевско шосе и " Руски ", където компанията изпълняваше подземна инфраструктура, а титуляр на поръчката, финансирана с 30-милионния заем от Европейската банка, бе " Щрабаг ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР