Нова мода тресе екстрасенсите в България, които направо се луднали

...
Нова мода тресе екстрасенсите в България, които направо се луднали
Коментари Харесай

Ходжи и врачки печелят милиони от наивници! Вижте как може да разпознаете шарлатаните

Нова мода тресе екстрасенсите в България, които напряко се луднали по развалянето на комплицирани арабски и турски вълшебства с олово. Тежкият метал врачките си набират от риболовните магазини, където оловните топчета костват безусловно стотинки и се купуват само от риболовци, с цел да бъдат употребени като тежести на въдиците. Е, към този момент има и нова клиентела за тях - магьосници, които гадят, научи HotArena. 

Когато топчето се сложи в железна чиния, а по-късно нагорещи с горелка и разтопи, врачовете на часа стартират да виждат бъдещето и предишното по сивите фигурки, които се получават при топенето. Тълкованието към този момент се счита за върховен пилотаж, тъй като в случай че експертът разчете вярно облиците, омагьосаният може да бъде „ разблокиран ” на момента. Ако ли не, се постанова, втора, трета, че даже и четвърта процедура. За всяка една от тях се взима друга сума пари.

„ Посетих ходжа, който видях по малкия екран. Няма да загатвам името му, с цел да си нямам проблеми след това с него. Де да зная – може да реши да ми направи нещо неприятно. Офисът му е в центъра на столицата, против известна болница. Естествено лее всичко – от восък до патрони. Прави вълшебства всевъзможни, събира разграничени, намира изчезнали движимости, прави по този начин, че да ти върви в работа или в бизнеса – с една дума – за него няма невъзможни неща…
Първият път ми взе десетачка, тъй като бях омагьосана. Трябваше да отида наново, да му занеса сол, дреха, пет копчета и бутилка от литър и половина вода. Направих го. Разглежда движимостите, приказва се нещо под носа, топи восък, изля го в чиния със студена вода и отново мърмори под носа. Взе ми 50 лв. за процедурата, даде ми значими заръки и сподели да очаквам осезаема смяна до месец.

Когато дните се изнизаха, се видя че смяна няма и евентуално няма да има, само че още веднъж го посетих. Уж чете нещо на Корана, моли се. Тогава стопи топче олово, метна го в чиния със студена вода и видя нови фигурки – този път завистниците ми се бяха утроили – към роднините ми се бяха прибавили и някои сътрудници. Изчистването на вмешателството ми струваше 500 лв.. Няма какво да ви неистина – дадох ги. Понеже бях объркана и в меланхолия, изтеглих пари, събрах каквото имах в дамската чанта и се разплатихме…

Резултат, несъмнено, нямаше. Пак отидох, този път ми изиска 1500 лв.. Каза ми, че съм била тежък случай и непрестанно ме „ обработвали ” отрицателно. От горе му се подсказвало, че би трябвало да работи дълго време с мен…Тръгнах си от офиса му разплакана. Не носех такива пари в себе си, пък и да носех, трябваше ли да му ги дам?! Как е допустимо това?! Та пред входа на приемната му минават разнообразни хора. Някои непосредствено от болничното заведение отиват да питат за здравето на околните си. Обещава им да ги вдигне на крайници - взема стотачки, а по-късно нищо. Абсолютен мошенник! Не всички, които висяха пред врата му бяха за обич като мен… ” разправя Малина Тодорова от Мездра, която постоянно пътува до София с влака по работа.

Когато се разговоряла с други дами по тематиката, с смут схванала, че развалянето на магия за събиране на някогашни съпрузи може да стигне до внушителните 10 хиляди лв.. Същата цена била и за забременяване, при изискване, че восъкът покаже, че двойката е омагьосана от родственици с тежка турска магия. „ Възмутена съм – оловното топче, наричано още съчма, коства стотинки. За едно левче си купуваш цяла кутия  топчета. А след това вещател ти желае минимум 10 лв., с цел да разтопи топчето и от там нататък стотачки и даже хилядарки, с цел да скапе белята ”, продължава да се гневи Малина. Ядосана е и на себе си, че се е доверила, и на мошенника, а и на органите на реда, че позволяват това да се случи безнаказано.

Нейна другарка, някогашна продавачка в закусвалния на Централна гара споделя, че съвсем пред всяка столична болница висят циганки, които връзват червен конец на хората, пристигнали на рандеву на околните си. Кончето коствало лев, два, три – на кой колкото му се откъсне от сърцето. Мургавите търговки обяснявали, че аленото пазело от уроки, че над този тип талисман баел ходжа от Варна, при който ходила персонално Лили Иванова,  та за това хем кариерата й вървяла, хем млад ухажор имала, хем в здравословен аспект била добре. Червените конци вървели като топъл самун даже пред паркинга на „ Пирогов ”. Гражданите ги купували освен за болните си родственици, само че и за себе си. Понякога се сдобивали и със съвет, че би трябвало да се молят на архангел Гавраил, с цел да се получи по-скорошно излекуване на болните и насладата да се завърне още веднъж по домовете им. 

Друг метод за разрушение на „ абрикадабри ” било изработването на  амулети. Там също се почвало от ниска цена и не се знаело до каква сума ще се стигне. Предпазните движимости се правели от китайски мъниста, сини очи, окото на Мохамед, ръката на Фатима, скъпоценни и полускъпоценни камъни само че тип, само че от време на време чисти съвършено обработени и нагласени пластмаси. Рекламирали се като бижута срещу главоболие, мигрена, високо кръвно – изключително, в случай че в тях има медни пласти и всякакви други измислици.

Според данни на статистиката през изтеклата 2017 година българите са похарчили за медикаменти 1.7 милиарда евро, макар че употребяват значително привилегии по Здравна каса, което е с 10% повече от дадените средства през 2016 година. Парадоксалното обаче, че мизерията ги тласка да търсят различни лекуване при самозвани екстрасенси, които освен обират финансите им до шушка, само че от време на време залагат парцели, с цел да се издължат на съответния гадател.
Припомняме, че съгласно член 222, алинея 1 от закона за здравето, „ който оказва здравна помощ или прави здравна активност, без да има нужната професионална подготовка за това, в случай че не предстои на по-тежко наказване се санкционира с санкция от 5 000 до 10 000 лв.. При наново нарушаване наказването стига до 20 000 лв..   Жалкото е, че тези наказания въобще не стряскат измамниците, които печелят доста повече от наивните си пациенти-клиенти. 

6 признака, по които ще разпознаете шарлатаните

• Обещават бързи резултати, надали не до дни – без значение дали става дума за лекуване, или за унищожаване на родово проклинание. 
• Продават шишенца с целебна вода, чието наличие обаче никой не знае. Муски, цялостни сякаш с билки и жито, само че дали е по този начин?! Ако магът ви посъветва, че не е добре да цепнете с нож амулета, замислете се дали в действителност е целителен или просто е запълнен с камъчета от реката, памук и пшеничени зърна…
• Ако около казусът, за които сте отишли бъде открит още един или два сходни, бъдете сигурни, че индивидът насреща се готви да бръкне надълбоко в джоба ви. 
• Отзивите за качествата на вещера не са длъжни да са истина, самостоятелни дали са издание в влиятелен уебсайт или интернет конгрес. 
• Лечение по фотография или изчистване на аура по фотография също не е допустимо. Бъдете сигурни, че там измамниците ще ви предложат повреждане на магия по скайп или вайбър. После ще ви пратят номер на банковата си сметка, чак по-късно ще почнат „ да работят ” върху казуса. Ако изобщо вярвате, че някой ще ви изцери от разстояние, до момента в който гледате обичания си сериал в хола...
• Насреща си имате безспорен шарлатан, в случай че общително ви помоли да не посещавате негови сътрудници и да не стъпвате в докторски кабинет. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР