Нова книжарница беше открита в градинката до Народния театър в

...
Нова книжарница беше открита в градинката до Народния театър в
Коментари Харесай

Откриха нова книжарница в градинката до Народния театър в София

Нова книжарница беше открита в градинката до Народния спектакъл в София. Тя е отдадена на литературата на националните ни будители - Вазов, Левски, Ботев. В нея можем да намерим и книги от други български писатели и възрожденци.


Книжарница " Родолюбие " е реставрирана остаряла будка, в която е стоял регулировчикът на първия софийски трамвай през 1901г.
Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет " Васил Левски ": Докарахме я тук, аз я открих на едно сметище, захвърлена за скрап. Взех я, реставрирах я и я сложих тук със съдействието на общината.
Тук читателите могат да се снабдят с книги, плакати, сувенири и други произведения свързани с нашата история.
Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет " Васил Левски ": Аз се пробвам да събера всички тези книги, с цел да могат хората, които се интересуват или желаят да купят на децата си, на внуците си някоя родолюбива книжчица, да знаят къде да отидат.
Книжарницата се открива в навечерието на празника на Народните будители, а уредникът на плана желае да подбуди хората да знаят историята си.
Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет " Васил Левски ": Защото единствено по този начин могат да видят бъдещето си. Човек, който не си знае историята, който я подценява, който не знае какво съставлява този народ, той не може да го обича.
Средствата от продажбите в книжарницата ще бъдат предоставени за подкрепяне активността на Общобългарския комитет " Васил Левски " и на фондация " Христо Ботев ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР