Нова иновационна система за контрол при паркирането влиза в сила

...
Нова иновационна система за контрол при паркирането влиза в сила
Коментари Харесай

Ново мобилно приложение ще улеснява гражданите в Благоевград при паркиране в Синя зона

Нова иновационна система за надзор при паркирането влиза в действие от през днешния ден в Благоевград. Стюардите, част от " Паркинги и гаражи “ ЕООД са с нови смарт телефони, посредством които реализират надзор и наблюдават за реда при паркиране, оповестиха от Благоевградска община.

Чрез нововъведението, чиновниците на " Паркинги и гаражи “ – Благоевград сканират регистрационните номера на погрешно паркираните коли и ги изпращат посредством системата, където сигналът  доближава автоматизирано до чиновниците, които слагат скоби.

Влиза в действие и новото мобилно приложение, посредством което поданици и посетители на Благоевград ще може да заплащат за престой в " Синя зона ".  Мобилното приложение Mobzzo е създадено тъкмо с такава цел и към този момент се употребява в няколко града в страната.

От през днешния ден на 4 места в града може да бъдат закупени талони за " Синя зона ", като концепцията на шефа на " Паркинги и гаражи “ Ивайло Червилов е пунктовете да се усилват.  На основни места в града и по-натоварени улици водачите на коли може да се извърнат и към стюарди, които наблюдават за реда на паркиране.

Целта на нововъведенията е да се постави ред в хаоса, както и да се заобикалят злоупотреби. Апелираме жителите и гостите на Благоевград за самообладание и отговорно отношение при паркирането на колите си в централна градска част.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР