Нова година във Велинград на цена от 2000 лева. Нощувка

...
Нова година във Велинград на цена от 2000 лева. Нощувка
Коментари Харесай

Лудост! Нова година във Велинград на цена от 2000 лева!

 Нова година във Велинград на цена от 2000 лв.. Нощувка в къща за посетители или в СПА комплекс против съвсем 13 000. Тези и още " галактически " предложения обикалят интернет пространството в последните месеци. 

Дали качеството е главният фактор, който образува цената и на какво да обърнем внимание преди да решим да посрещнем 2020 година отвън дома? Дни преди настъпването на новата година, десетки българи се насочат на път. 

" Българинът, за сметка на западноевропееца, надали не се усеща длъжен да пътува някъде ", разяснява Димитър Попов, туроператор. Дестинациите са разнородни, цените също.

" Най-търсените дестинации са СПА дестинациите ", изясни Попов.

" Ако би трябвало да кажем коя е дестинация номер едно - съгласно мен това е Ню Йорк. Това е кристалното кълбо, което стартира някъде към 42-ра улица и се движи до " Таймс Скуеър ". Стая за наблюдение на тази атракция е 3500 $, в случай че има панорама към булеварда. Можем да кажем, че другото място е Сидни. В Сидни  също цената се движи в порядъка на 2900 $ за панорама към моста ", изясни Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

И в България  цените на кувертите за нощувки в празничната нощ са разнородни. Ако желаеме да честваме в къща за посетители край Гоце Делчев да вземем за пример, би трябвало да отделим съвсем 2000 лв.. Седмица в Банско пък може да ни коства малко под 1500.

" При това огромно търсене се чака, че предлагането ще бъде малко по-различно. Кувертите, както виждате, играят и даже скачат. Някой път доближават баснословни цени ", изясни Димитър Попов. Хотелиерите изясняват необятния период на цените с празничните дни.

" Предполагам, че се разчита на това, че особено новогодишният интервал е най-силен в целия зимен сезон за нашите дестинации ", съобщи Надежда Атанасова.

" Няма по какъв начин да сте в центъра на български град, да сте в най-хубавия хотел, в най-хубавия апартамент и да очаквате, че цената ще бъде нещо, което е по-ниско ", счита Румен Драганов.

Когато избираме накъде да тръгнем за Нова година, би трябвало да обърнем внимание на голям брой други фактори с изключение на цената.

" Вижте, човек върви на учебно заведение. Един урок по математика коства 35 лв., един урок по туризъм някой път може да коства и 350 лв. ", разяснява още Драганов.

А в случай че би трябвало да формулираме рецептата за вълшебно посрещане на 2020-та, то тя би звучала по този начин: " Рецептата дано да е: най-важно е с кого, другояче мястото е без значение ", смята Димитър Попов, представен от Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР