Нова германска група за влияние ще се бори да съхрани

...
Нова германска група за влияние ще се бори да съхрани
Коментари Харесай

Бундесбанк даде ход на кампания, за да запази парите в брой

Нова немска група за въздействие ще се бори да запази парите в брой като повсеместен способ за заплащане в опит да задържи повсеместното налагане на кредитните карти, съобщи ДПА. Бундесбанк даде ход на новата самодейност " Национален кеш конгрес " през днешния ден в Берлин.

За елементарните германци е все по-трудно да се снабдят с пари в брой, защото банките понижават броя на банкоматите и банковите клонове, а в това време някои заведения за хранене и търговци на дребно стартират да отхвърлят да вземат пари в брой, се оплака Федерацията на немските потребителски организации (VZBV).

Потребителите в Германия би трябвало да имат опция да избират сред заплащане в брой и цифрово такова и в бъдеще, съобщи членът на борда на федерацията Рамона Поп при оповестяването на самодейността.

Германия до неотдавна беше донимирана от разплащанията в брой и търговците бяха по-малко склонни от други страни в Западна Европа да одобряват карти, само че през последните години е в ход смяна и мнозина считат, че страната от ден на ден замязва на Скандинавия, където парите в брой последователно излизат от приложимост.

Според члена на борда на шефовете на Бундесбанк Буркхард Балц задачата на " Националния кеш конгрес " е да поддържа парите в брой " като ефикасно и необятно публикувано средство за разплащане " в изменящата се среда. " С нашия конгрес ще дадем мощна естрада парите в брой и ще подсигуряваме, че хората ще могат за заплащат просто и несъмнено сметките си и в бъдеще ", добавя Балц, който е и президент на форума.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР