Нова функция на Google Календар ще ни даде повече видимост

...
Нова функция на Google Календар ще ни даде повече видимост
Коментари Харесай

Google Календар ще ни казва колко време прекарваме в срещи


Нова функционалност на Гугъл Календар ще ни даде повече видимост за това по какъв начин прекарваме времето си
(снимка: CC0 Public Domain)

Календарът на Гугъл скоро ще може да ни дава информация за това по какъв начин минава работния ни ден, в това число какъв брой време прекарваме в срещи. Навярно това ще е потребна функционалност за всички, на които постоянно се случва след среща да се чудят дали тематиката на разискване не можеше да бъде дискутирана доста по-кратко, дейно и бързо посредством е-поща.

Идеята зад Time Insights е човек да може да придобие по-добро схващане за това по какъв начин изразходва времето си, отбелязва. Така работещият може да поправя графика си, в случай че да вземем за пример осъзнае, че прекарва прекалено много време в Zoom диалози или конферентни зали. Най-малкото срещите с едни и същи хора биха могли да се обединят.
още по тематиката
Функцията може да подчертае дните и часовете, в които най-често има срещи. Може да се види и разбивка по време (включително междинното време, прекарано на срещи всеки ден) и детайлности за хората, с които най-често се водят полемики.

Time Insights ще се вижда единствено на компютрите, не и на мобилни устройства. Освен това системата е забележима единствено на самостоятелно равнище, т.е. всеки вижда данните за себе си, само че в случай че човек ръководи календари и на други хора и те са задействали позволение за „ ръководство на достъпа до шерване ”, той ще може да вижда и техните данни.

Функцията ще бъде включена в някои профили от типа Гугъл Workspace (Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus и НПО). Няма да е налична за другите проекти като да вземем за пример G Suite Basic. Очаква се Time Insights да се появи в  в интервала от 6 до 20 септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР