Нова формация от космически апарати може да разкрие тайните на

...
Нова формация от космически апарати може да разкрие тайните на
Коментари Харесай

Тетраедричната стратегия: НАСА подготвя космическа мисия за проверка на съвсем нова физика

Нова групировка от галактически апарати може да разкрие тайните на тъмната материя.

Изследователи от НАСА оферират нов метод за намиране на отговори на някои от най-загадъчните въпроси в астрономията и астрофизиката. Природата на тъмната материя и тъмната сила. В неотдавна оповестено проучване, оповестено в списание Physical Review D, се излага концепцията за потребление на групировка от галактически апарати, летящи под формата на тетраедър. Именно това може да докара до откриването на нови физични феномени в нашата Слънчева система.

Ръководител на самодейността е Слава Г. Туришев. Той е гост-професор по физика и астрономия в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. И е теоретичен помощник в Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА. Заедно с сътрудниците си Шенг-уей Чиоу, пробен физик, и Нан Ю, старши теоретичен помощник в Университета на Южна Каролина, той преглежда опцията за потребление на гравитационните полета на Слънцето. По този метод ще се търсят отклонения от общата доктрина на относителността на Айнщайн.

Ключов аспект на задачата е потреблението на интерферометри и лазерен далекомер за прецизното премерване на дистанциите. Както и относителните скорости сред галактическите апарати. Тази техника, демонстрирана от задачата GRACE-FO за следене на измененията в океаните, ледниците и реките на Земята, се възнамерява да се употребява и за проучване на гравитационните талази с препоръчаната галактическа задача LISA.

Пионерската задача на НАСА, основана на потреблението на атомни интерферометри, ще открива и компенсира негравитационните шумове. Това са да вземем за пример интензивността на моторите, налягането на слънчевата радиация и топлинния обратен тласък. Това доста ще усъвършенства точността на измерванията и ще разреши да се оценят и най-малките вариации в тензора на гравитационния градиент. Вероятно свързани с една напълно нова физика.

В допълнение към инспекцията на общата доктрина на относителността в най-малки мащаби, задачата има и цели, свързани с откриването на гравитационни талази в микрохерцовия диапазон, проучване на възможната девета планета в Слънчевата система и други аспекти на Слънчевата система, които ще бъдат в детайли разказани в следваща работа на екипа.

По този метод препоръчаната от НАСА задача освен ще спомогне за задълбочаване на разбирането ни за космоса, само че и може да промени коренно сегашния модел на космологията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР