Нова фаза в разследването на убийството на граничния полицай Петър

...
Нова фаза в разследването на убийството на граничния полицай Петър
Коментари Харесай

Прокурор Дойчев за убийството на българския граничар: Основната версия е, че убийците не са свързани с организирана престъпност

Нова фаза в следствието на убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров, покрай село Голям Дервент. Припомняме ви, че в края на предходната година при взаимен обход на границата граничният служител на реда бе прострелян смъртоносно. Изстрелът е бил създаден от турската страна.

" Основната версия, по която работят турските проверяващи, е обвързвана с това, че направилите закононарушението са обитавали в този регион за кражба - най-вероятно на селскостопански животни. Към този миг турските проверяващи органи обясниха, че не са намерили доказателства причинителите да са свързани с проведена престъпност, трафик на хора или незаконна миграция ", уточни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев пред NOVA.

Прокурорът уточни, че казусът е необикновен. " Дали е обикновено - за мен не е. Причините и претекстовете за какво се е стигнало до стрелбата и за какво е породена гибелта на българския граничар са в развой на следствие. Ние разчитаме и на работата на турските проверяващи органи. Ще сложим към тях всички въпроси, които да бъдат изяснени ", обясни Дойчев.

Той уточни, че е допустимо арестуваният в Турция причинител да бъде разпитан, в случай че бъде екстрадиран у нас. " Със сигурност българската прокуратура ще направи всичко допустимо да се обясни до дъно казусът и причинителят да получи наказването си ", безапелационен беше прокурорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР