Нова електронна услуга започва да предлага Националният осигурителен институт. Работодателите,

...
Нова електронна услуга започва да предлага Националният осигурителен институт. Работодателите,
Коментари Харесай

Осигурителният институт пусна нова електронна услуга за компаниите

Нова електронна услуга стартира да предлага Националният застрахователен институт. Работодателите, които приключват активността си, ще могат да подадат заявление за даване на ведомостите за заплати и трудовата документи по онлайн.

Програмният артикул е наличен през уеб страницата на осигурителния институт и през Единия портал за достъп до електронни услуги на държавната организация „ Електронно ръководство “.

Предаването на ведомостите е законово регламентирано обвързване за запазване от Национален осигурителен институт на данните на прекратилите активност компании.

До програмния артикул може да се стигне и през интернет страницата на Национален осигурителен институт. В раздел „ За потребителя “/„ Процедури “/ “Процедури, свързани с активността на осигурителния списък “/„ Издаване на уверение за преустановяване (заличаване) активността на застраховател “ са оповестени както директна връзка с единния портал за достъп, по този начин и къси инструкции за заявяване на услугата по електронен път.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР