Нова експертиза ще реши съдбата на 15-годишния Иван, който е

...
Нова експертиза ще реши съдбата на 15-годишния Иван, който е
Коментари Харесай

Нова експертиза решава делото за убийството на 11-годишната Никол

Нова експертиза ще реши ориста на 15-годишния Иван, който е упрекнат за жестокото ликвидиране на 11-годишната Никол, написа " Монитор ".

На първа инстанция той бе приет за отговорен и получи дейно наказване от 8 години затвор. Защитата на младежа обаче апелира пред Апелативният съд в Бургас и изиска Иван още веднъж да бъде освидетелстван. Делото се гледа в понеделник, само че мина още веднъж при закрити порти. Магистратите назначиха спомагателна психиатрично-психологическа експертиза, която би трябвало да откри какво е положението на 15-годишният Иван и дали е съзнавал дейностите си, когато закла невръстното дете в асансьорната клетка.

Жестокото ликвидиране, което потресе страната стана във входа на жилищен блок в бургаския комплекс " Меден Рудник през лятото на 2017 година. Адвокатът на момчето е показал пред апелативния съд нови доказателства, които ще бъдат взети поради при експертизата. Вещите лица ще би трябвало да потвърдят дали малолетният Иван е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност. Първата експертиза откри, че момчето е с лека умствена назадничавост, само че е вменяем и е разбирал постъпките си и следствията.

Заради менталния недостиг, Иван е бил на образование при ресурсен преподавател. Родителите на младежа не престават да настояват, че синът им не е палач и е упрекнат незаслужено. Според прокуратурата обаче, доказателствата против него са стоманени. По време на процеса стана ясно, че по облеклата на момчето са открити следи от кръвта на убитата Никол. Негова ДНК е открита и по телефона на момичето, който бе открит в резервоар, а Иван самичък посочил къде е изхвърлил устройството.

Жестоката екзекуция стана в ранния следобяд на 20-ти август предходната година. Никол и Иван се срещнали в обществената мрежа и си пишели в чата. Уговорили се да се видят и да се срещнат онлайн. В злощастния ден те се срещнали в центъра на Бургас, а след това хванали рейс до " Меден Рудник ". Според признанията на Иван избрали един от по-отдалечените блокове и се качили на покрива, с цел да пушат наргиле. В асансьора, младежът опитал да целуне момичето, само че то го отблъснало и му се подиграло. Отхвърленият юноша изпаднал в гняв, извадил от джоба си нож и прерязал гърлото на Никол. После се прибрал и слязъл да поиграе със съседските деца пред блока си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР