Нова експериментална програма в Испания е надеждата на 31-годишния асеновградчанин

...
Нова експериментална програма в Испания е надеждата на 31-годишния асеновградчанин
Коментари Харесай

Ники живее четвърти живот, да му помогнем в битката с рака

Нова пробна стратегия в Испания е вярата на 31-годишния асеновградчанин Николай Иванов, който седма година се бори с подло заболяване. През 2011 година на младия мъж е сложена диагноза „ тежка форма рак на дебелото черво ”.

За да обезпечи средства за лекуването, майка му продава безусловно всичките си парцели, само че парите не стигат. След направени две интервенции у нас диагнозите не са оптимистични. „ Лекарите в София ми дадоха два месеца живот и ми предложиха лекуване в чужбина в доста къси периоди, съобразени с бързото развиване на заболяването ”, описа пред  TrafficNews.bg  Ники. Той избира Клиниката на университет Навара в испанския град Памплона, където стартира ново лекуване, съобразено напълно с неговия организъм.  

През годините младият асеновградчанин не стопира да се бори и да има вяра, че ще преодолее тежкото заболяване. За да бъде непрекъснато разполагаем на лекарите в Памплона, той и майка му са се преместили да живеят в Испания. Правят му 48 химиотерапии и 110 имунотерапии, претърпява 8 интервенции, едната от които безкръвна. На два пъти влиза в ремисия и два пъти болестта се връща. „ В момента пребивавам четвърти живот ”, признава той.  

През 2015 година стартира пробна имунотерапия, чиято цел е да „ образова ” имунната му система да разпознава заболяването и да я отхвърля. Всичко било наред до август 2017 година Тогава минал скенер и се оказало, че ракът се е завърнал.  Лекарите в Памплона му съобщили, че трите петна в белите му дробове са се нараснали. Подлагат го на ново 5-месечно пробно лекуване – имуно- и радиотерапия, и резултатът е доста добър. „ Скенерът на 5 февруари тази година сподели, че съм съвсем оздравял. Петната в белия ми дроб са намалели и нямат никаква интензивност ”,  казва асеновградчанинът. На 2 май му следва нов скенер в Испания, след което лекарите ще преценяват дали да го включат в нова стратегия.

Прогнозите са оптимистични, само че за лекуването са нужни средства, с които младият мъж не разполага. Цената му досега е 196 000 евро, от които 124 000 евро са изплатени. Остават още 72 000 евро, като сумата продължава да нараства редом с продължението на идните скенери, проучвания и лечения. Сумата е непостижима за Ники и неговото семейство. Те разчитат напълно на помощта на донори.

„ Няма да се предам. Няма да спра да се усмихвам и ще продължа да се боря ”, оптимист е Ники.

--

Средства за лекуването му могат да бъдат дарени:

С SMS с текст на латиница DMS NIKOLAY на номер 17 777.

Средства се събират в лв.,

Обединена Българска Банка по дарителска сметка

Титуляр: Николай Владимиров Иванов,

BIC UBBS BGSF 

№ BG56 UBBS 8002 1088 4983 30

 

И в евро за Испания,

BIC CAIX ESBB

№ ES71 2100 3693 2120 0050 5550

Или посредством pay pal: [email protected]

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР