Нова бомба в бюджета - пътни ремонти за над 2.8

...
Нова бомба в бюджета - пътни ремонти за над 2.8
Коментари Харесай

Нова бомба в бюджета - необезпечени 2.8 млрд. лв. за пътни ремонти


Нова бомба в бюджета - пътни поправки за над 2.8 милиарда лева за първите четири месеца на годината е упълномощило държавното управление на Бойко Борисов преди парламентарните избори през април. Това е станало по непрогледен метод въз основа на контракти за пътно поддържане при бюджет на организация " Пътна инфраструктура " от 370 млн. лева Това заяви министърът на финансите Асен Василев на конференция във връзка " злонамерената неистина " на ГЕРБ, че служебният кабинет ще подвига корпоративния налог с 50%.

Ефектът от новата заложена мина от кабинета " Борисов 3 " сега се прави оценка. Към всеки един от договорите ще се подхожда самостоятелно. Там, където строителните работи не са почнали, най-вероятно няма да започват, стана ясно от обясненията на министър Василев.

В момента съвсем в цяла България се ремонтират стремително пътища без публични поръчки, а с непосредствено възлагане на пътноподдържащите компании за съответната област. На хората по места прави усещане, че поправки се вършат в това число на пътища в положително положение. Ефектът е километрични тапи, изнервени водачи и скок на злополуките по отношение на предходната година.

Обяснението, което дало предходното управление на пътната организация за над 7 пъти по-голямото договаряне на ремонтни действия по отношение на заложеното в държавния бюджет, било, че средствата ще дойдат от тол таксите, сподели Василев. Само че " печатницата за пари ", както Борисов наричаше тол системата, към този момент не оправдава упованията. Вместо милиардни доходи, за първите четири месеца на годината., по данни на Министерство на регионалното развитие, а до края на годината би трябвало да бъдат събрани още 185 млн. лева

На процедура Бойко Борисов остава на идващите ръководещи същата бомба, която завари при идването си на власт през 2009 година - " стотици контракти в чекмеджета ", както ги назова тогавашният районен министър, за милиарди левове. Това докара до и отвод от влизане в Еврозоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР