Нова безвъзмездна помощ от 80 милиона долара от САЩ е

...
Нова безвъзмездна помощ от 80 милиона долара от САЩ е
Коментари Харесай

САЩ даряват 80 млн. долара в подкрепа на фермерите и селското стопанство в Афганистан

Нова безплатна помощ от 80 милиона $ от Съединени американски щати е значима стъпка напред в работата на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО) в поддръжка на фермерите и селското стопанство в Афганистан, до момента в който те се борят да създават храна, да построяват резистентност и да реализират продоволствена сигурност в изискванията на продължаваща суша и дълбока икономическа рецесия, заяви ФАО на уеб страницата си.

Петгодишният ангажимент от Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати (USAID) поддържа упорит набор от незабавни интервенции, които по едно и също време дават отговор на непосредствените потребности на фермерите и също по този начин спомагат за построяването на по-здравословен, по-интелигентен и резистентен във връзка с климата метод на живот посредством увеличение на производството на питателна храна, поощряване на екологично устойчиви и щадящи климата аграрни практики и подкрепяне на диверсификацията на приходите на семействата посредством разбиране на нови аграрни практики. Заедно тези действия ще подтикват локалното произвеждане на храни, ще основат работни места и приходи и ще оказват помощ за съживяването на затруднените локални селски пазари, показва органзиацията.

" Селското стопанство е гръбнакът на стопанската система на Афганистан, на поминъка на хората, производството на храни и продоволствената сигурност. Почти половината от цялото население е изправено пред остра продоволствена неустановеност – всекидневен апетит, обхващащ над 70 % в доста селски региони. Щедрата поддръжка на USAID ще помогне на фермерите в страната да стартират да гледат оттатък актуалната рецесия и да стартират да поставят основите за бъдещо възобновяване ", сподели Ричард Тренчард, представител на ФАО в Афганистан.

ФАО извършва невиждана филантропична стратегия за отбрана на поминъка в селските региони на фона на продължаваща суша и рискова икономическа рецесия и тази година ще поддържа повече от 9 милиона души във всички 34 провинции на страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР