Нова атака на бюджета от страна на социалистите.Лидерът на БСП

...
Нова атака на бюджета от страна на социалистите.Лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова се разгневи! Тежко решение за бюджета

Нова офанзива на бюджета от страна на социалистите.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде конференция в централата на партията, на която разгласи, че партията няма да поддържа проектобюджета на финансовия министър Асен Василев на първо четене, само че ще внесе различен бюджет сред първо и второ четене.
-->
Тя означи, че в проектобюджета на Василев няма " стратегическо мислене ", нито заложени съществени промени в опазването на здравето, образованието и обществената сфера.

За сметка на това има две заложени бомби. В бюджета са планувани доходи по ПВУ, обаче 10 от 13-те закона по него не са мръднали и на йота в Народното събрание, което е риск, уточни Нинова.

Тя напомни и спора сред постоянното и служебното държавно управление във връзка с Българския енергиен холдинг, разяснявайки, че там са се изгубили 1 милиарда лв. и никой не дава отговор какво е станало с тези средства.

„ Ако се откри, че тези пари в действителност ги няма, този доход също няма да влезе в сметките за бюджета “, предизвести Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще внесе собствен различен бюджет сред първо и второ четене с недостиг от 4 %. Тъй като бюджетът ще е за половин година, Нинова изясни, че ще са нужни към 800 млн. лв., с цел да бъдат извършени политики в региона на стопанската система, вложенията, обществената политика, общините и районни политики.

Допълни, че бюджетът на Българска социалистическа партия ще бъде ориентиран най-много към децата, младежите и младите фамилии, служащите и пенсионерите.

Ние ще предложим майчинството втората година да е равно на минималната заплата, нарастване на еднократната помощ при раждане на дете, безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст.

Държим минималната работна заплата да стане 50% от междинната още от първи юли тази година. За пенсионерите предлагаме равнене на коефициента за една година трудов стаж и нарастване на вдовишките надбавки. Накратко, предлагаме един бюджет, който да е насочен към хората, разяснява Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР