Нов законопроект се предлага в комунистически Китай - забрана за

...
Нов законопроект се предлага в комунистически Китай - забрана за
Коментари Харесай

Китай иска да забранява дрехи , вредни за духа и чувствата на китайския народ

Нов законопроект се предлага в комунистически Китай - възбрана за изказания и облекло, които са " нездравословни за духа и възприятията на китайския народ ".

Проектът планува санкция до 5000 юана (640 евро) и арестуван до 15 дни, само че не и ясни дефиниции на какви тъкмо облекла, знаци или изявления могат да доведат до това. Затова и консуматори на обществените мрежи и юридически специалисти приканват за по-голяма изясненост, с цел да се избегне непотребното използване на закона.

Предложените законодателни промени не разрешават също " огорчение, клюка или други нарушавания към имената на локални герои и мъченици ", както и вандализирането на паметниците им.

В онлайн средите хората се питат по какъв начин закодотелните органи могат едностранно да дефинират по кое време " възприятията " на нацията се " нараняват ".

" Дали носенето на сако и вратовръзка е проблем? Марксизмът произтича от Запада. Наличието му в Китайне е ли пострадване на националните усеща? ", написа един консуматор в китайска обществена мрежа.

Според Жао Хонг, професорка по право в Китайския университет по политически науки и право, неналичието на изясненост може да докара до нарушаване на персоналните права.

Тя цитира случай, който разсъни внимание в Китай предходната година, когато жена, облечена в кимоно, беше арестувана в град Суджоу и упрекната в " подбудителство на кавги и провокиране на скандал ", тъй като носи японска дреха. Инцидентът провокира отвращение в обществените мрежи.

През март тази година полицията задържа жена, облечена с имитация на японска военна униформа на нощен пазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР