Нов вид измама от името на „Български пощи“, с цел

...
Нов вид измама от името на „Български пощи“, с цел
Коментари Харесай

Въртят ли Български пощи“ далавери с недоставени пратки?

Нов тип машинация от името на „ Български пощи “, за събиране на персонални данни. Фалшивото рекламно известие гласи, че на лотария на алегорични цени се разиграват артикули от недоставени колета на клиенти на сдружението.

От „ Български пощи “ обръщат внимание, че не организират анкети и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението и при никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта.

Припомняме, преди повече от месец „ Български пощи “ станаха обект на хакерска офанзива, което извади от строя структурата, в това число и докара до безпорядък в изплащането на пенсиите. И до този миг работата на пощите не е изцяло възобновена. Едва през вчерашния ден бе оповестено, че към пощите могат да се заплащат към този момент и локални налози и такси.

По случая с хакерската офанзива бе оповестено, че се води следствие както от институциите, по този начин и от прокуратурата. Като съществена причина за триумфа на офанзивата се уточни незаконното пренебрегване на положението на службата, неглижирането, като се появи информация, че пощите даже не са разполагали с антивирусен програмен продукт.

Междувременно след офанзивата управлението на пощите бе заменено. В момента принципал на институцията е вицепремиерът Калина Константинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР