Нов вариант на коронавируса циркулира активно във Франция, пише в.

...
Нов вариант на коронавируса циркулира активно във Франция, пише в.
Коментари Харесай

Нови варианти на коронавируса се разпространяват във Франция и Израел

Нов вид на ковид циркулира интензивно във Франция, написа в. " Фигаро ". Той е бил засечен в болничното заведение " Анри Мондор " в Кретей и по тази причина е кръстен точно вид " Анри Мондор ".

Вариантът е открит у 29 пациенти в болничното заведение от столичния регион Ил дьо Франс, от югоизточна и югозападна Франция, както и у трима медици и родственик на единия от тях. На този стадий нищо не демонстрира, че той е повече или по-малко инфектиран от другите известни разновидности. Но в тази тенденция се вършат спомагателни проучвания.

Вариантът се характеризира с две делеции (загуби на сектор от хромозома) и 18 разновидности на аминокиселини, измежду които 7 или 8 са локализирани на основни позиции на шиповия протеин на ковид.

Учени са разпознали нов вид на ковид в Израел и считат, че с него са инфектирани стотици хора в северната, южната и в централната част на страната, заяви електронното издание на " Таймс ъв Израел ". Специалистите обаче са на мнение, че локалната вариация не е опасност за успеваемостта на имунизациите.

Вариантът до момента е доказан при към 180 пациенти от Хайфа на север до Беершеба на юг, само че се счита, че е доста по-широко публикуван, защото се секвенират стеснен брой проби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР