Нов успех за българските информатици - ученици спечелиха шест медала

...
Нов успех за българските информатици - ученици спечелиха шест медала
Коментари Харесай

6 медала за България на международно състезание по информатика

Нов триумф за българските информатици - възпитаници завоюваха шест медала на интернационалното съревнование по информатика Info(1)Cup, провело се от 9 до 11 февруари в гр. Плоещ, Румъния.

Състезанието е за младежи до 16- годишна възраст и в него участваха 37 тима от 14 страни с общо 140 участници. България беше показана от два тима - младежкият народен тим в състав: Симона Христова, Иво Иванов и Серкан Рашид с ръководители Димитър Добрев и Румен Михов и младежкият тим на Школа А&Б в състав: Явор Василев, Николай Вълчанов, Божан Иванов и Фейза-Нур Исмаилова с ръководители Бисерка Йовчева, Цветелина Иванова и Цветелина Петрова.

Състезанието се организира онлайн, като за българските участници беше проведена " площадка ", съгласно разпоредбите на надпреварата в залите на Школа А&Б. Българските възпитаници завоюваха 3 сребърни и 3 бронзови медала. Сребърните медали бяха за Иво Иванов, Серкан Рашид, като на Симона Христова не доближиха единствено 5 точки за злат. Бронзовите медали бяха за Божан Иванов, Николай Вълчанов и Явор Василев.

Днес, 18 февруари, се състоя и церемонията по награждаването.

Всички участващи възпитаници са ученици на Школа А&Б, като Божан Иванов учи в СУ „ Свети Седмочисленици “ от гр. Търговище, а останалите – в ППМГ " Нанчо Попович ", гр. Шумен. Ръководителите на тимовете – Димитър Добрев, доктор Цветелина Иванова и Цветелина Петрова са от ШУ " Епископ К. Преславски " и са преподаватели в Школа А&Б. Румен Михов е студент в Софийския университет и стажант в INSAIT, а Бисерка Йовчева е началник на Школа А&Б.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР