Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица

...
Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица
Коментари Харесай

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания откриха в Пловдив

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания отвори порти в сряда в Пловдив на Главната улица „ Княз Александър Батенберг Първи “ 27 в постройката, където преди време се обитаваха партийните централи на Съюз на демократичните сили и „ Атака ” в града под тепетата. „ Това е още една от 50-те обществени услуги, които Община Пловдив дава на хората с разнообразни потребности.

Община Пловдив се стреми да надгражда услугата и благодарение на мобилния екип на центъра “, изясни заместник-кметът на Пловдив по обществената политика Георги Титюков. Услугата дава опция децата да бъдат отглеждан в фамилна среда, да получават качествени профилирани грижи и помощ във връзка с логопедични и психични потребности и интеграция. Капацитетът на центъра е 35 души, само че действително тези, с които се работи, са 50.

Екип от рехабилитатори, логопед, психолог, обществен служащ, експерт по лечебна езда оказват поддръжка на деца и лица с тежки физически и множествени увреждания. За тези, които имат компликации с напредването, се вършат визити и по домовете, като се работи и със фамилии им.

„ Община Пловдив даде 3 спомагателни пространства на Центъра, а с общителното подпомагане на донор, бе осъществен ремонт. Помещенията са оборудвани и обзаведени със профилирани уреди “, добави Атанас Тавков, ръководител на съдружие „ Различни, само че равни “.

Центърът напълно е построен в сходство с лечебната му активност. Услугите се оферират почасово, като по този метод се цели да се обзет колкото се може повече нуждаещи се. От тях могат да се възползват и поданици на други прилежащи на общини.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков заяви още, че през 2018 година общината ще разкрие още 7-8 обществени услуги по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ – 2 дневни центъра за деца с увреждания, 2 – за настаняване от фамилен вид, преходно и следено жилище и център за социална поддръжка.
 centar-za-socialna-rehbilitacia-10  centar-za-socialna-rehbilitacia-11  centar-za-socialna-rehbilitacia-9  centar-za-socialna-rehbilitacia-8  centar-za-socialna-rehbilitacia-7  centar-za-socialna-rehbilitacia-2  centar-za-socialna-rehbilitacia-3  centar-za-socialna-rehbilitacia-4  centar-za-socialna-rehbilitacia-5  centar-za-socialna-rehbilitacia-6  centar-za-socialna-rehbilitacia-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР