Нов целеви план за подкрепа на бизнеса, засегнат от действащите

...
Нов целеви план за подкрепа на бизнеса, засегнат от действащите
Коментари Харесай

Кипър дава милиони на стотици засегнати от Covid компании

Нов целеви проект за поддръжка на бизнеса, обиден от настоящите противопандемични ограничения, започва държавното управление на Кипър. От безвъзмездните средства в размер на 3 млн. евро ще могат да се възползват към 300 компании.

Новата стратегия дава еднократна безплатна помощ за компании в 5 стопански бранша, главно в развлекателния бизнес, които са със съществени загуби поради продължаващите строги коронавирус ограничавания.

На изискванията за приемането ѝ дават отговор нощни клубове и нощни заведения, арт организации, компании, които провеждат сватби, кръщенета, конференции и панаири, и други. Според асоциацията на центровете за развлечения те в действителност са затворени от средата на декември поради възбраната за визити от неимунизирани и за танцуване в тях.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Кипър стартира да предлага субсидирани почивки на имунизирани...

Около 300 компании се чака да бъдат обхванати, като размерът на дотацията им ще зависи от оборота им и подадените данъчни заявления за 2019 година, изясни финансовият министър Константинос Петридис.

Ресторанти, кафенета, кетъринг компании ще могат да се възползват от втората утвърдена от държавното управление поддръжка – прекъсване и удобства на заплащанията на Данък добавена стойност.

Освен това към 800 компании в региона на туризма и кетъринга се подкрепят до март от програмата на общественото министерство при отчасти или цялостно прекъсване на работа.

Специалните проекти за справяне с следствията от пандемията се прилагаха до края на октомври предходната година и по тях с над 2 милиарда евро са подкрепени повече от 210 000 работещи, безработни и работодатели, регистрира държавното управление.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР