Нов тест на ракета от Северна Корея изправи на нокти

...
Нов тест на ракета от Северна Корея изправи на нокти
Коментари Харесай

Евакуираха остров Хокайдо заради севернокорейска балистична ракета

Нов тест на ракета от Северна Корея изправи на нокти прилежащите страни. Южнокорейските военни оповестиха, че са засекли тази нощ изстрелване на балистична ракета със междинен или по-голям обхват от покрайнините на Пхенян към японско море.

Тя е прелетяла към 1000 км., като съгласно Сеул това може да е бил тест на нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, показана по време на церемониал през февруари. От съображения за сигурност, японското държавно управление подреди за малко евакуация на жителите на северния остров Хокайдо. Спряно беше и придвижването на скоростните влакове и трафика по скоростните автомагистрали.

ALERT: The Japanese government is warning that North Korea appears to have launched at least one ballistic missile. The government is urging everyone in Hokkaido to seek shelter. Follow local media for guidance.

" Като се има поради ролята на положението на паника за навреме информиране на обществеността за заплахата от падащи предмети от ракети, издадохме предизвестие поради сигурността на нашите жители. Това изстрелване е възмутим акт, който ескалира провокацията против цялата интернационална общественост, а поредицата от дейности на Северна Корея, в това число многократните изстрелвания на балистични ракети, заплашва мира и сигурността на нашата страна и на интернационалната общественост ", съобщи Хирокадзу Мацуно, гл. секретар на кабинета.

NOW - Sirens wail in Hokkaido, Japan, after N. Korea fires missile.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР