Нов театрален фестивал – Фестивалът на авторския театър, тръгва към

...
Нов театрален фестивал – Фестивалът на авторския театър, тръгва към
Коментари Харесай

Авторският театър вече ще си има фестивал

Нов сценичен фестивал – Фестивалът на авторския спектакъл, потегля към своята аудитория след броени дни. Първото му издание се чака да стартира на 27 март, в Световния ден на театъра, а хазаин е Нов спектакъл НДК.

Целта на фестивала е всяка година да показва театрални постановки от български и интернационалните актьори, самостоятелни компании и продукции, като подчертава напълно върху авторското наличие, с цел да покаже, че авторският спектакъл не е част от ъндърграунд театралната просвета на страната, а има своето съществено място в арт пространството у нас. Фестивалът ще показа и театрални жанрове, взаимодействащи с други театрални форми или театрални концепции – танцов спектакъл, playback спектакъл, моноспектакли, импровизационен спектакъл и други.

Фестивалната стратегия ще предложи на феновете осем авторски представления, две полемики в края на всеки фестивален ден, галерия със фотоси и атрибут от представления, както и концерт на „ Драмеди Бенд “.

Съществена част от програмата ще бъдат театралните работилници за феновете с театрални игри и извършения, които предизвикат спонтанност, развиват креативност и адаптивност. Ръководители на уъркшопите са Ованес Торосян и Цвета Балийска.

Фестивалът се реализира с финансовата поддръжка на Министерството на културата.

Каква стратегия да чакаме в двата фестивални дни, описа в „ Артефир “ Цвета Балийска, шеф на Фестивала на авторския спектакъл, създател на Театър „ Драмеди “ и ръководител на съдружие „ Творци “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР