Нов скандален случай на рисково шофиране в София – опасните

...
Нов скандален случай на рисково шофиране в София – опасните
Коментари Харесай

Пътните самоубийци се разминават със символични санкции

Нов абсурден случай на рисково шофиране в София – рисковите маневри са снимани на столичния бул. „ Свети Наум”. Нарушителят към този момент е незнаен. Столичната пътна полиция към този момент стартира инспекция на скандалния случай.

„ Забелязах, че автомобил потегля да изпреварва насрещно движещ се рейс в моето платно, което се явява насрещно за него. Очаквах, че като ме види, че пристигам отсреща ще се прибере в неговото платно, само че това не се случи. Дори форсира, което ме остави учуден. Нямах различен вид, с изключение на да му направя път. За благополучие, имах такава възможност”, споделя пред бТВ Иван, който се оказва на косъм от преден удар в 6:30 сутринта на 9 юли. На път за работа.

Настоява за анонимност, само че е подготвен да даде показания в полицията за бруталното нарушаване.

Дори и да бъде открит, водачът ще получи алегорично наказване, предвиждат специалисти. Предупреждават и за пробойни в законодателството.

„ Шумно прокламираните санкции – взимане на брошура до 3 месеца и санкция до 4000 лв. за каране в насрещното важат само за автомагистрала и скоростен път. Този „ герой” ще бъде санкциониран, в случай че въобще се стигне до санкция, законът планува 150 лева”, показва Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Оказа се, че сходни осъществявания в насрещното на тази права са чести.

Проблемът е, че нарушителите постоянно остават анонимни, защото пътната полиция не съумява да ги намери и да им връчи санкциите. Така на процедура рисковите маневри остават безнаказани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР