Нов скандал е напът да взриви Народното събрание. На изпроводяк

...
Нов скандал е напът да взриви Народното събрание. На изпроводяк
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! На изпроводяк: Mъжът на Лена пръсна 200 бона, за да ремонтират… депутатския стол

Нов скандал е напът да взриви Народното събрание. На изпроводяк от стола си, председателстващият институцията след гласуването на оставката на Никола Минчев – Мирослав Иванов, реши да пусне апетитна социална поръчка за над 200 хиляди лв., за ремонт на ремонтирания преди единствено 3 години депутатски стол, сочи инспекция на Lupa.bg.

Рано тази заран от администрацията на законодателния орган разгласиха и техническите спецификации за подмяната на облицовките и настилките на бюфета в постройката на някогашния Партиен дом.

През 2019 година обаче, със старта на строителството на новата пленарна зала, мензата на националните избраници бе подложена на къртене и ново оформление от тогавашната шефка на институцията Цвета Караянчева. И тогава публичната поръчка бе за сходна сума.

Не е ясно какво постанова пръскането на нови 200 бона в този миг, в случай, че там депутатите рядко се хранят, изключително след местенето им назад в постройката на пл. „Народно събрание“ в късите парламенти от 2021-а.

Но от документите в новия конкурс излиза наяве, че строителят, определен по контракт от предходния, не е извършил всички задачи и контрактът е бил прекратен предварително. Новият строител ще би трябвало да се заеме със задачата да раздели бюфета на 2 зали и да обособи трета – за хранене.

Бюфетът се намира на сутерена в постройката и е с обща повърхност 600 кв. м, от които в 450 квадрата са ситуирани масите за хранене, а останалите са обслужващи пространства. Срокът за подаването на предложения за доремонтирането е до август, а действителната стойност на строително-монтажните действия очевидно ще надвиши половин милион лв. с Данък добавена стойност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР