Нов сигнал за пътници, влезли в България през Летище София

...
Нов сигнал за пътници, влезли в България през Летище София
Коментари Харесай

Нов сигнал: Пътници от Амстердам заварили празни гишетата за проверка на Летище София

Нов сигнал за пасажери, влезнали в България през Летище София без инспекция. При полет от Амстердам за София предишния вторник пасажерите още веднъж заварили празни гишетата за инспекция, а до момента в който дойде служител на реда, няколко души напуснали летището без никакъв надзор. Това описа пред Дарик Георг Тупарев, който също се прибирал с въпросния полет. След като при него дотичал служител на реда и въпреки всичко прегледал документите му, Тупарев отишъл до стаята на митничарите, с цел да ги предизвести. Когато почукал на вратата, обаче, тя се оказала заключена. С него след време се свързал човек от летището, който му обяснил, че служителите на реда в действителност даже били посъветвани да си почиват, когато няма полети. Проблемът идвал от таблото на летището, което не било отчело, че самолетът от Амстердам е кацнал. Историята се развива дни, откакто половин полет от Париж още веднъж не откри чиновници на гишетата и напусна Летище София без инспекция. По случая бе формирана вътрешна инспекция, а вътрешният министър Валентин Радев дефинира случилото се като „ петънце, което би трябвало да се почисти ”.
 
Историята се развива предишния вторник, когато Георг Тупарев се прибирал към София със просрочен полет от Амстердам:
 
„ Аз се прибирах от Холандия. Не виждам кой ревизира и кой не, само че този път, тъй като ми беше прясно в главата историята с Париж, като минавах просто погледнах и видях, че първите пасажери, които минаха, те минаха и нямаше никой. Аз към този момент като наближих, имаше един служител на реда и когато той ми преглеждаше паспорта, пристигна още един служител на реда, който му се извини и сподели, че не е било оповестено и по тази причина пристигна задъхан и седна на прилежащия стол, където стартира да преглежда и той. Според мен трима-четирима души минаха, не съм ги броил, само че видях, че към трима-четирима минаха без никаква инспекция. И на излизане, където си взимаме багажа, аз желаех да предупредя митничарите, че това става, почуках на вратата, нямаше никой, вратата беше заключена и аз си излязох “, уточни Тупарев.
 
След време с него се свързал неизвестен чиновник на летището, който му обяснил, че неналичието на служители на реда в действителност била целенасочена. Те нямали правилник за отмора и били посъветвани от началниците да почиват, когато няма полети. А в тази ситуация всички липсвали, тъй като таблото на летището не отчело, че самолетът е кацнал:
 
„ Обади ми се чиновник от летището и сподели, че в случай че инцидентно давам изявленията, да обясня, че цялото това нещо е било целеустремено, тъй като служителите на реда нямали правилник за почивки. Било им е казано да почиват, когато няма полети, а полетите щели да се оповестяват. И в действителност казусът е, че не ги оповестяват полетите. Затова са ги посъветвали устно, когато няма полети, да не бъдат там и да почиват. Не ми споделиха кой ги е посъветвал, само че индивидът ми сподели, че началниците по този начин ги посъветвали “, добави Тупарев.
 
Историята се развива дни, откакто половин полет от Париж завари празни и 6-те гишета за инспекция на летището, а 42-ма пасажери си потеглиха без никакъв граничен надзор. По случая беше формирана вътрешна инспекция, чиито резултати към момента не са оповестени. Първоначалните пояснения бяха, че едни от чиновниците били до тоалетната, втори пушели, трети се хранели. Вътрешният министър Валентин Радев тогава дефинира случая като „ петънце, което би трябвало да бъде изчистено “:
 
„ Това е притеснително с цялостен аероплан. То един да мине от тях е рисково, а представете си повече хора. Ние би трябвало да бъдем доста деликатни. Всички ни хвалят извън, че пазим добре границата. Това е най-добре защитаваната сухопътна граница на Европейски Съюз. Няма друга. Това е едно петънце, което би трябвало да почистим бързо и да потвърдим на нашите сътрудници, че ние продължаваме, както до момента, да охраняваме границата на Европейски Съюз “, сподели Радев тогава.
 
А по думите на Георг Тупарев с него се свързали и други хора, които му разказали сходна история:
 
„ Във фейсбук ми писаха хора, че и на тях им се е случвало. Надявам се да не влезем в Шенген, тъй като по-късно ще се срамим, че всички бели ще идват от България “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР