Нов сблъсък за газа. ГЕРБ и Продължаваме Промяната влязоха в

...
Нов сблъсък за газа. ГЕРБ и Продължаваме Промяната влязоха в
Коментари Харесай

Делян Добрев покани Асен Василев и Кирил Петков на дуел „Двама срещу един

Нов конфликт за газа. ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната ” влязоха в спор от кое място страната ни получава гориво и на каква цена

Междувременно, от партията на Петков и Василев приканиха служебното държавно управление да не изпуска търговете за слотове за газ, които следва да бъдат контрактувани през септември, съобщи

България продължава да получава съветски газ, считат от ГЕРБ, само че на по-висока цена. Георг Георгиев уточни: „ 100 % съветски газ и към сегашния миг идва към България, само че през швейцарския, през румънския медиатор. Ние вместо да пазарим по този начин - пазарим с 30 % по-скъпо ”.

Предишните ръководещи отвърнаха. Асен Василев акцентира: „ 0,7 по 200 евро са 140 евро + 10 евро са 150 евро, те демонстрират фактура за 110. Сега вие ми кажете по какъв начин купувате газ с 30-40 евро по-евтино. На пазара има всевъзможен газ - имате един силоз със зърно съветски и един американски. Като ги смесите по какъв начин може да си вземете от съветския или единствено от американския да си извършите самун ”, попита той.

От Политическа партия считат и че са създали всичко допустимо да се обезпечи газ за зимните месеци, само че служебният кабинет е изпуснал опцията.

Делян Добрев от ГЕРБ предложения Асен Василев и Кирил Петков „ на двубой. „ Двама против един, с цел да създадем калкулация за въпросните 86 евро, колкото трябваше да коства газа през юли ”, уточни той.

„ Демократична България ” на собствен ред настоя да се организира следствие за какво България избра да построи газопровода, прочут като „ Балкански поток ”, който е отклонение на " Турски поток ".

„ Какви бяха аргументите за това българската страна, в лицето на Бойко Борисов, да прекара по този начин наречения „ Руски ”, „ Турски ” поток, за който българската страна заплати 3 млрд лв.. И няма нито едно отклоняване на българска територия ”, сподели съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

От ГЕРБ показаха, че за страната ни има изгоди, тъй като получава пари за преноса на газ. Георг Георгиев заключи: „ Това са хора, които живеят с лъжата. 500 млн. са тези някакви си такси, влизащи в българския бюджет, господин Атанасов да вземе и да прочете ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР