Нов сайт ще ни информира какво се случва на родната

...
Нов сайт ще ни информира какво се случва на родната
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Нов сайт за изкуство и три изложби

Нов уебсайт ще ни осведоми какво се случва на родната сцена на актуалното изкуство. Openartfiles e част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

От през днешния ден Троян е хазаин на изложбата „ Столът като знак ”. Тя продължава линията от едноименната галерия, показана през лятото в София. Новата част е обвързвана със столарското изкуство в Троян - от занаятчийството до актуалната промишленост. Проектът наблюдава европейското въздействие върху развиването на архитектурата и мебелното произвеждане по нашите земи, в интервала от Освобождението до края на Първата международна война, в подтекста на един от неговите най-ярки мостри - столът.

В изложба " Жорж Папазов в Ямбол показват изложбата " Живопис - определено от фонда на изложба " Жорж Папазов ”. Специално място имат ранните картини на Жорж Папазов, рисувани през 1916 година в Прага.

В месеца на любовта и виното, изложба AROSITA показва актьори, свободно интерпретиращи тематиката „ влюбени вечно ”. Нещо като продължение на показаната тъкмо преди една година обща галерия „ Да живее любовта ”. На 14 -ти е тържественият финисаж.

„ Камера обскура ” се намества във фоайето на НАТФИЗ. „ Камера обскура “ е дипломна работа по „ Фотография “ на Филип Станиславов. Той употребява особено направена светлинна палатка, която играе ролята на камера обскура. Полученото изображение се проектира напряко върху земята и се снима с цифрова фотокамера. Авторът има опит като въжен превоз оператор на Витоша. Започнал да снима за наслаждение тайните на планината и ето, че това занимание прераства в специалност.
Филип Станиславов: Обичам пейзажната снимка, намирам в нея спокойствието, от което се нуждая, в композиция с камера обскура (палатка) се получава нещо доста забавно, което не може да бъде подминато просто така…
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР