Нов протест на таксиметровия бранш в центъра на София. Шофьорите

...
Нов протест на таксиметровия бранш в центъра на София. Шофьорите
Коментари Харесай

Нов протест на таксиметровия бранш в центъра на София, искат двойни тарифи

Нов митинг на таксиметровия отрасъл в центъра на София. Шофьорите упорстват цените им да станат двойни, както и да заплащат най-малък налог – 300 лв. на година. Решението би трябвало да пристигна от Столичния общински съвет.

Протестът стартира пред Столичната община към 10:00 часа. Стигна се и до напрежение и кавги сред водачите за метода, по който би трябвало да се организира.

„ Притеснява ни това, че одобряват под изискване намаляването на налога. Условието е бюджетът да компенсира разликата от 300 до 850 лв.. И при положение, че не бъдат обезщетени от страната, общината ще си ги търси от водачите ”, изясни Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз.

„ Браншът безусловно консенсусно желае най-малко 50% нарастване в цените - минималните и оптималните, което значи от сегашните 0,77 денем да станат 1,15. И от минималното 0,88 стотинки за нощен транспорт да стане 1,33 ”, сподели още той.

„ Инфлацията, която е в цялата страна, ни изяжда напълно приходите. Всички тези хора тук изнемогват, работят по 12-15 часа. Вие като клиент желаете да се преместите от т. А до т. Б безвредно. Как да стане с тези изнемощели хора? ”, попита Кирил Кирилов, таксиметров водач.

Освен пред общината, от сектора готвят и втори митинг през днешния ден пред Министерството на превоза. Те упорстват за оставката на шефа на Автомобилната администрация Бойко Рановски. Според тях той не се оправя с контрола над нерегламентираните транспорти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР