Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод

...
Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод
Коментари Харесай

Нов теч по водопровода за Перник

Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия тръбопровод за Перник. При повредата е залят с вода пътят в село Големо Бучино, оповестиха от регионалната администрация в Перник, представени от " Дума ". Работи се по премахване на теча.
В събота, 21 март, кметът на града разгласи, че перничани ще получат вода от новия тръбопровод в понеделник или най-вече до дни. По думите на Станислав Владимиров, от началото на идната седмица Перник ще черпи вода от Мало Бучино към този момент, с малко количество от язовир " Студена ". По този метод градът ще бъде екипиран с живителната течност за времето от 06:00 ч. до 22:00 ч. и режимът ще бъде през нощта. Днес към 10:00 ч. се чака водата да бъде пусната и да има опция да се употребява до 22:00 ч. Към момента, от началото на изтичащата към този момент седмица водният режим в Перник е стеснен в часовете от 12:00 ч. до 22:00 ч. Кметът Станислав Владимиров е оптимист, че в случай че преваляванията продължат напълно скоро градът ще излезе от водната рецесия. Той уточни, че сега в язовир " Студена " има към 8,5 млн кубика вода.
Припомняме, че при тестването на водопровода на 18 март имаше повреда. 
Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир " Бели Искър " е с дължина 13 км. Над 2100 са връзките сред тръбите. Изпробването на водопровода и оборудванията към него е почнало още на 15 март.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР