Нов пробиотик лекарство с клинично доказан състав вече е наличен

...
Нов пробиотик лекарство с клинично доказан състав вече е наличен
Коментари Харесай

ЛинФорте - първото лекарство съдържащо пробиотични бактерии в България вече е в аптеките

Нов пробиотик лекарство с клинично потвърден състав към този момент е разполагаем в аптеките у нас, оповестиха от българския клон на швейцарската фармацевтична компания Sandoz. Лекарството ЛинФорте с пробиотични бактерии се отпуска без рецепта.

ЛинФорте е лекарство съдържащо пробиотични бактерии и е показано за приложимост при възрастни и деца над 1 година

Лекарственият артикул е под формата на твърди капсули и съдържа два варианта лиофилизирани пробиотични бактерии с потвърден генезис, които поддържат салдото и функционалността на чревната микробиота.

Показанията за приложимост на ЛинФорте са антибиотик-асоциирана диария, отичане, газове, породени от чревни инфекции с вирусни и бактериални причинители и радиационно-индуцирана диария в резултат на облъчване на коремните и тазовите органи.

ЛинФорте съдържа бифидобактерии и лактобацили. Двата варианта пробиотични бактерии в ЛинФорте са Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Приемът на лекарствения артикул понижава честотата и тежестта на леките до умерени храносмилателни признаци (диария, отичане, газове), свързани с нарушаването на естествената функционалност на чревната микробиота.

ЛинФорте би трябвало да се приема с храна и най-малко 3 часа след приложение на антибиотик.

Лекарственият артикул е подобаващ за профилактика и поддържащо лекуване на диария при лекуване с антибиотици и спомага за възобновяване на естествения чревен баланс.

Sandoz е една от най-големите генерични фармацевтични компании в света, водач в производството на антибиотици и биоподобни лекарствени артикули, с над 40 година клиничен опит в региона на пробиотиците.

Лекарствен артикул за възрастни и деца над 1 година Преди приложимост прочетете листовката! Съдържа Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Преди приложимост прочетете листовката. BG2311133293/13-NOV-2023; A0276/07.12.2023. Сандоз България КЧТ, бул. „ Цариградско шосе ” №115М, София 1784, Европейски търговски център - постройка Д, ет. 1, Тел: +359 2 970 47 47
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР