Нов път, продължение на околовръстното на Пловдив ще разтоварва движението

...
Нов път, продължение на околовръстното на Пловдив ще разтоварва движението
Коментари Харесай

Продължение на околовръстното на Пловдив ще разтоварва движението в града

Нов път, продължение на околовръстното на Пловдив ще разтоварва придвижването в града, сподели министър председателят Бойко Борисов при ревизия на строителството и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград на връщане от Девин.

Пловдив
 © Ивайло Спасов - РТВЦ-Пловдив
Новият път ще стартира от кръговото кръстовище с околовръсното в посока към пътен възел " Скобелева Майка " и ще е с дължина 6 километра, на стойност 6 милиона лв.. По този метод целият трафик от Родопите ще отива напряко за север и изток с връзка с Автомагистрала " Тракия " и ще се заобикаля влизането в града, уточни министър председателят.

Това кръгово кръстовище и новият път са извънредно значими за Пловдив, защото се обезпечава връзка на околовръстното с автомагистралата или източната връзка, сподели кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му това е неизграден сектор от околовръсното в посока изток и север - за Бургас, Варна, Шумен и Велико Търново. Този път е нужен да изведем придвижването на тежкотоварни коли от града и с него се вземат решение редица значими проблеми като разтоварването на трафика, износването на пътната мрежа и други, сподели кметът.

За задачата община " Родопи " стартира отчуждителна процедура на аграрни земи в посоченият терен.

Строителството и реконструкцията на един от най-натоварените пътища в страната - пътя Пловдив-Асеновград, върви с изпреварващ график, сподели изпълнителят на плана Юлиан Инджов и уточни, че при хубаво време ще го завършат до края на годината или с година предварително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР