Нов парадокс с лечение на българче в чужбина – финансирането

...
Нов парадокс с лечение на българче в чужбина – финансирането
Коментари Харесай

Нов парадокс с лечение на българче в чужбина

Нов абсурд с лекуване на българче в чужбина – финансирането е утвърдено от Фонда за лекуване на деца, само че не е задоволително. Има и събрани средства в дарителска сметка, само че и те могат да бъдат употребявани.
Фондът за лекуване на деца отхвърли да доплати интервенцията на 6-годишно дете в Австрия Родителите получили фактура за над 8000 евро след интервенцията на детето им
След години рехабилитация 6-годишната Анелия получава утвърждение от Фонда за лекуване на деца. В Австрия правят сполучлива интервенция на ставите. На касата на болничното заведение обаче родителите научават, че интервенцията не е платена от Фонда и дължат близо 9000 евро по две фактури.

От Фонда изясняват, че фамилията е употребило спомагателни услуги отвън утвърдено финансиране.
„ Лечението на детето е финансирано. Попитахме болничното заведение за спомагателните средства и те споделиха, че са пари за специфични условия за настаняване. При диалог с родителите обясних, че процедурата при всяко дете, когато има доплащане, е, че отпущането и одобряването става посредством публичния съвет”, разяснява шефът на Фонда Мариета Райкова.

Родителите упорстват, че това не е правилно и от болничното заведение са ги настанили при общоприети условия за такива случаи. Освен това изпадат в парадокса да имат нужните средства, с цел да платят лекуването на детето си, само че да не могат да ги употребяват. Парите са събрани в дарителска сметка на Анелия, само че тя е запорирана от съда. Сред причините – има утвърждение за финансиране от Фонда.

Предстои казусът да се прегледа на съвещание на публичния съвет на институцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР