Нов олимпийски скок при времето. Връща ли се лятото? До

...
Нов олимпийски скок при времето. Връща ли се лятото? До
Коментари Харесай

Нов олимпийски скок при времето. Връща ли се лятото?

Нов олимпийски скок при времето. Връща ли се лятото? До обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, тук-там в котловините и низините ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в планинските региони на Западна България и там ще превали.

В обособени региони и ще прегърми. В югозападните региони явленията ще продължат и през нощта против понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, в София – към 24°.



Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността, само че след пладне тя още веднъж ще се усили и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевична активност.

Вятърът ще е до сдържан, най-вече от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В утринните часове тук-там ще има слаби превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.



В началото на идната седмица въздушният транспорт ще остане от изток-североизток. Сутрин по-значителна най-вече ниска облачност ще има в котловините и низините в западната половина от страната, на изток ще бъде най-вече слънчево.

След обяд ще се развива купеста облачност, само че валежи от дъжд ще има основно в Югозападна България. Дневните температури ще бъдат най-вече сред 22° и 27°, последователно ще се покачват и към средата на седмицата, към този момент без превалявания, ще доближат 25°-30°. До края на интервала ще бъде най-вече слънчево, към петък-събота с до сдържан вятър от изток-югоизток и температури тук-там в низините, малко над 30°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР