Нов модел за финансиране на болниците готви здравното министерство. Той

...
Нов модел за финансиране на болниците готви здравното министерство. Той
Коментари Харесай

Жени Начева: Нов модел за финансиране на болниците готви здравното министерство

Нов модел за финансиране на лечебните заведения готви здравното министерство. Той ще се ползва от началото на идната година. Това каза пред Българска национална телевизия заместник-здравният министър Жени Начева. По думите ѝ, до края на годината ще започват публичните поръчки за създаване на указател на ражданията и онкоболните, които ще дадат опция за по-добро разпределение на парите за тези действия. В интервала април-септември в електронното здравно досие ще бъде включени информация за резултати от проучвания и престой в болница на пациентите.

По мотив сигналите на лекари, че детската кардиологична клиника е застрашена, поради дефицит на медицински сестри и финансови проблеми, Начева сподели, че клиниката е неповторима за страната и здравното министерство няма да допусне да бъде затворена. Според нея, звеното е най-добре работещото в Националната кардиологична болница и проблемите му може да се решат с преструктуриране на личния състав и ресурсите за прехрана в болничното заведение.

„Това е неповторима клиника, която работи извънредно добре и ние заставаме зад нея и зад това, че би трябвало да бъде подсилен бъдещият капацитет на тази клиника. Считаме, че има извънредно доста запаси в преструктуриране на личния състав и на ресурсите за прехрана в лечебното заведение.“

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР