Нов компютърен томограф беше открит във Военна болница-Пловдив. Това е

...
Нов компютърен томограф беше открит във Военна болница-Пловдив. Това е
Коментари Харесай

Нов компютърен томограф заработи във Военна болница-Пловдив

Нов компютърен томограф беше открит във Военна болница-Пловдив. Това е първата крачка в обновяването на лечебното заведение, което тази година отбелязва 129 години от своето основаване. От управлението на Военномедицинската академия в София, чието поделение е лечебното заведение в Пловдив, оповестиха, че следва болничното заведение да се трансформира в университетска.

Пловдив

Около 12 хиляди военнослужещи и цивилни чиновници обслужва Военната болница в Пловдив. С въвеждането на новия 16-срезов апарат се понижава доста времето на проучванията.
Полк. доктор Ангел Пеев - шеф на Военна болница-Пловдив: " Един пациент от порядъка на едно проучване на стомах или гръден панер е от порядъка на 2-3 минути. При по-старите модификации това ставаше за 10-15 минути. Второ всичко е цифрово. " Атанас Запрянов - заместник-министър на защитата: " Тази облага се случва в една оптимистична година за въоръжените сили, първо тъй като бюджетът фактически беше нараснал, той разреши да повишим заплащането към 10 % освен на военнослужещите, само че и на цивилните чиновници. "
Предстои закупуване на рентген и на инсталация за ендоскопски проучвания за болничното заведение в Пловдив. Плановете са електронна система да я свърже с Военномедицинската академия в София.
Ген. проф. доктор Венцислав Мутафчийски - шеф на ВМА: " Това е въвеждане на електронна система, която е за транспорт на облици и данни, което дава опция нашите сътрудници да се възползват от експертизата на сътрудниците ни в София. Това е телемедицина в деяние. "
Обновяване на апаратурата се прави и във военните лечебни заведения в Сливен, Варна и Плевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР