Нов инцидент със самолет в Япония. Полет на Ол нипон

...
Нов инцидент със самолет в Япония. Полет на Ол нипон
Коментари Харесай

Самолет кацна принудително в Япония заради пукнатина в стъклото на пилотската кабина

Нов случай със аероплан в Япония. Полет на " Ол нипон еъруейз " беше заставен да се върне и наложително да кацне назад на пистата малко след излитането.

Полет NH1182 на самолетната компания е изхвърчал от град Сапоро, Хокайдо, в посока Тояма, предава Би Би Си, представена от bTV. 

Самолетът „ Боинг 737 “ е кацнал назад в Сапоро към 12:10 часа локално време, а повода – цепнатина в стъклото в пилотската кабина. Тя се е появила в най-външния от четирите пласта на стъклото и за благополучие е забелязана от водачите.

„ Пукнатината не е нещо, което е повлияло на контрола или херметизацията на полета “, сподели представител на компанията. Кацането е минало без проблем.

„ Тези неща от време на време се случват. Може нещо да се е блъснало в прозореца като птица или градушка - не е нечувано “, изясни авиационният специалист Джон Стрикланд. Той добави, че от време на време може да се получи цепнатина поради изхабяване.

На борда на самолета е имало 59 пасажери и шестима членове на екипажа. Осигурени са им билети за други полети.

Това е и втори случай в къс интервал от време с „ Боинг 737 “, откакто непряк панел с прозорец се откъсна и остави дупка във фюзелажа, до момента в който самолетът на авиолиниите на Аляска беше във въздуха.

Съединени американски щати и други страни приземиха всички машини от този вид, до момента в който не им бъдат осъществени инспекции. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР