Нов голям завод за преработка на слънчогледово олио в Попово

...
Нов голям завод за преработка на слънчогледово олио в Попово
Коментари Харесай

Агрия Груп Холдинг строи завод за преработка на слънчогледово олио в Попово

Нов огромен цех за преправка на слънчогледово олио в Попово ще построява " Агрия Груп Холдинг ", като Европейската капиталова банка дава заем за плана в размер на 35 млн. евро, оповестиха от кредитната институция.

Освен за индустриална мощ в Североизточна България, компанията ще употребява парите и за закупуване на жп вагони за превозване на продукцията.
 Комисия за защита на конкуренцията позволи на
Комисия за защита на конкуренцията позволи на " Агрия Груп Холдинг АД " да придобие единствения български производител на биоетанол

Сделката ще усили районното позициониране на холдинга в Западна България

Споразумението е с " Кристера " АД, която е част от холдинга и е подкрепено от програмата InvestEU, чиято цел е привличането на повече от 372 милиарда евро спомагателни вложения през интервала 2021-2027 година

Проектът в Попово е на обща стойност от близо 75 млн. евро, като при него ще се употребяват безотпадни технологии - от отпадъчните люспи на слънчогледовите семена ще се създава възобновима сила. Заводът, посредством който ще се разкрият нови работни места, се чака да проработи през втората половина на 2027 година

Холдингът ще закупи и железопътни вагони, с които питателните масла ще пътуват до пристанището във Варна - с цел да не се употребява авто превоз.

Агробизнесът се консолидира: Комисия за защита на конкуренцията позволи на " Агрия Груп Холдинг " да придобие съперник

Оборотите на участниците в договорката са общо над 740 милиона лв.

" Този план има значително районно и икономическо значение, защото неговото осъществяване ще докара до основаването на забележителен брой нови работни места, ще усъвършенства и усъвършенства логистиката по напредване на първични материали и материали, замествайки ги с индустриален краен артикул, а също по този начин ще докара и до обилни икономии от мащаба от финансова и оперативно управническа позиция ", е представен в формалното известие да разяснява изпълнителният шеф на " Агрия Груп Холдинг " Емил Райков.

Холдингът прави редица действия в агро сферата и единствено за 2022 година оборотът му е близо 700 млн. лв.. В края на предходната година той закупи своя съперник " Комерс " ЕООД.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР