Нов фронт срещу президента Румен Радев очерта лидерът на БСП

...
Нов фронт срещу президента Румен Радев очерта лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова с тежки думи към Радев. Разкри причината за разрива

Нов фронт против президента Румен Радев очерта водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя насочи тежки обвинявания към него, обявявайки че е желал да бъде министър председател в сянка.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова започнаха да нападат държавното управление безусловно в първия месец. Аз нямах пояснение за какво толкоз бързо президентът, който сътвори Политическа партия, който ги изстреля във властта, ги нападна. С времето си дадохме сметка какво става, разяснява в изявление за Българска национална телевизия вицепремиерът в оставка и водач на Българска социалистическа партия.

На президента Радев президентската институция му е тясна, той желае действителна власт. Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на смяната, като някакви кукли надали не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И откакто Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и съгласно мен разривът стартира с първата промяна в " Булгаргаз ", съобщи Нинова.

Тя дефинира в доста случаи като безусловно необективни офанзивите от президентството.

Президентът посредством своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития министър председател, а Кирил Петков да бъде лицето, добави Нинова.

„ Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове и за стопански ползи “, уточни още вицепрезидентът в оставка. По думите ѝ кабинетът се е справил добре с ограниченията, подхванати към най-уязвимите групи хора в условия на рецесия.

Вицепремиерът разяснява изявлението на премиера Кирил Петков пред английския " Гардиън ", което провокира мнения по тематиката изнасяме или не оръжия за Украйна.

Имаме едно разминаване и едно погрешно тълкувание в това изявление, изясни Нинова.

Ние доста от дълго време сме декларирали позицията си, че трябваше да продължат диалозите с " Газпром ". След няколко срещи с работодателските организации, тяхното мнение беше същото, тъй че тук имаме разминаване с господин Петков и това не е вест, изясни Нинова.

По тематиката за оръжията за Украйна - България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася, безапелационна е Нинова. Тя даде банален образец за обстановката.

Представете си - купувате си кола, плащате си, тя си е ваша, решавате да я продадете или да я дарите на съседа. Може ли този, който ви я е продал преди този момент, да ви каже да не го вършиме и цялостен живот да я карате?

Откакто падна държавното управление, някои хора си разрешават да вкарат документи в комисията за експорт на оръжия за Украйна, заяви министърът на стопанската система.

Да им кажа, няма да получат позволение! Няма да позволим нито една стока да излезе в Украйна. Това са избрани компании - до момента в който сме там, това няма да стане, безапелационна е Нинова.

Тя разяснява тематиката за какво Българска социалистическа партия не е подкрепила " френското предложение " за РСМ.

Френското предложение не отговаряше изцяло на нашата така наречен алена линия РСМ да извърши двустранния контракт. В него се споделя, че договарянията ще стартират откакто РСМ си промени конституцията и впише българите - това е положително предложение. Предложението обаче се базира на двустранен протокол без той да е подписан - нито от едната, нито от другата страна. Вие видяхте реакцията в Македония - те споделиха няма да подпишем. В този миг българските ползи не са предпазени, като няма подписан двустранен протокол.

Темата Македония беше жестоко експлоатирана за партийни цели от две партии - Има Такъв Народ и ГЕРБ, счита Нинова.

В момента върви тезата да се направи ново евроатлантическо болшинство. Борисов се пробва да се препере през тематиката Македония, това е тотално изместване на фокуса, на задачата за която стачкуваха хората. Той се пробва да се препере и да търси ново болшинство през друга цел - евроатлантизма. Приемат ли сътрудниците от Политическа партия такава цел - те са завършили. Да не имат вяра на мимикрията на Борисов, прикани Нинова настояващите си съдружни сътрудници.

Нови избори и длъжностен кабинет са най-лошият вид за България, разяснява още Корнелия Нинова.

Според нея, в случай че това Народно заседание не успее да излъчи нов кабинет след утвърждения избор на съмнение към актуалното държавното управление, отиването на предварителни избори ще докара до неналичието на настоящ парламент, който да приготви и гласоподава бюджета за идната година. Чакат ни тежка есен и зима, счита тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР