Нов бум на случаите на заболели от COVID-19 отчитат лични

...
Нов бум на случаите на заболели от COVID-19 отчитат лични
Коментари Харесай

Бум на заболели от COVID-19, вирусът удря “слабите места“ на пациентите

Нов взрив на случаите на болни от COVID-19 регистрират персонални лекари в Пловдивско. Вирусът удря слабите места на пациентите, съобщи началникът на джипитата в региона доктор Костадин Сотиров пред TrafficNews. По негово наблюдения сега множеството болни се оплакват от неразположения в стомаха, диария и повръщане. Част от признаците са болки в цялото тяло, настинка, нараснала температура над 38 градуса.
Прочетете още
„ Много е значимо пациентите да пият течности. Много течности! Около 4-5 литра дневно. Трябва да се поддържа вярна диета – оризови бисквитки, ориз с моркови, чайове от шипки, мента, жълт кантарион “, съобщи Сотиров.

Продължителността за неразположенията продължава друго при пациентите – варира сред 3-4 дни до 2 седмици.

Често се ползва симптоматично лекуване – температуропонижаващи лекарства, пробиотици и витамини, само че е нужна вярна диета и дейна отмора.

Справка в разбора на Национален център по заразни и паразитни заболявания също демонстрира растеж на случаите. Отчетените стойности обаче не отразяват един огромен % от пациентите, които вършат домашни проби за COVID-19. В бройките им влизат единствено позитивни проби, взети в публични лаборатории.

По последни данни 14-дневната заболеваемост за страната доближава 15,17 на 100 000 души. В Пловдив тя е 18 на 100 000, което към момента попада в най-нисък предел по отношение на графата на Министерство на здравеопазването. Няколко области са минали в жълта зона, прехвърляйки с малко 20 на 100 000. Сред тях са Бургас, Сливен, Варна и Габрово.

За съпоставяне - при започване на септември заболеваемостта е била 9,8 на 100 000. Точно преди месец /14 август/ броят е бил 5,9 на 100 000.

За интервала от 8 до 14 септември са регистрирани 589 случая на респираторния вирус. За седемте дни преди този момент 360 случая, което значи че случаите са нарастнали с 229 единствено за седмица. Важно е да се означи обаче, че за цитирания интервал са направени са повече проби. Официално взетите в лаборатории проби са близо 7000, или с над 1600 повече от миналата седмица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР