Нов бум на опити за телефонни измами в област Пазарджик.

...
Нов бум на опити за телефонни измами в област Пазарджик.
Коментари Харесай

Бум на телефонни измами в Пазарджик

Нов взрив на опити за телефонни измами в област Пазарджик. Обажданията са най-вече към възрастни хора и на стационарни телефони.
Прочетете още
" Опитите зачестяват. Над 20 са в Пазарджик, Септември и Белово за предходната седмица, заяви пред Българска национална телевизия Мирослав Стоянов, представител на Областаната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

По думите му към момента няма информация да е осъществена телефонна машинация.

" Схемите са добре познати. На възрастния човек му се обажда мъж или жена, представяйки се за доктор, юрист, служител на реда, прокурор и оповестява, че техен непосредствен родственик - брат, сестра, наследник, щерка, внук, е направил пътнотранспортно произшествие, в което е потърпевш човек или самият той е потърпевш и по тази причина е нужна огромна сума пари в единия случай да бъде лекуван и в другия, с цел да бъде освободен от ареста. Другата добре позната скица е, че се обажда чужд, който се показва за служител на реда, чиито екип проверява телефонни измами и по тази причина било нужни да се дават на органите на реда наличните спестявания под формата на пари или полезности, с цел да бъдат разследвани телефонните измамници и по-късно ще бъдат върнати на жертвата ", добави Мирослав Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР