Нов ангиологичен кабинет отвори врати в Клиниката по кардиология на

...
Нов ангиологичен кабинет отвори врати в Клиниката по кардиология на
Коментари Харесай

Нов ангиологичен кабинет отвори врати в УМБАЛ „Александровска“

Нов ангиологичен кабинет отвори порти в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Александровска “, оповестиха от там.

Кабинетът е построен напълно с дарителски средства и ще разреши по-бързо и по-качествено диагностициране и следващо лекуване на пациенти със съдови болести, уточни началникът на клиниката проф. Кирил Карамфилов. Оборудван е с високоспециализирана и модерна техника за диагностика на съдови болести: последно потомство ехограф със сонда за проучване на съдове, ултразвуков доплер (измерване на ABI показател, който се употребява за скрининг и проследяване), термография. За амбулаторни пациенти процедурите се правят на заплатен принцип, съгласно формалните цени на болничното заведение. 

Съдовите болести засягат стотици хиляди хора и са водеща причина за заболеваемост и смъртност в международен мащаб. В България се допуска, че пациенти със значими стеснения или задръстване на артерии на крайниците са над 300 хиляди. „ Ако не бъдат разпознати и лекувани в точния момент, това води до хронични болки при придвижване, рани по крайниците, ампутации и инвалидизация. Около 70% от инсултите се дължат на неоткрити значими стеснения на сънните артерии. Ако към тези пациенти се прибавят и пациентите с венозни болести, които могат да се усложнят с тромбози и да бъдат животозастрашаващи, броя на пациентите става още по-голяма “, изясни доцент Светлин Цонев – експерт по кардиология, ангиология и флебология в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Александровска “.

„ Благодарим от сърце на членовете на Фондация „ Благотворителност и Милосърдие “ за щедростта, съпричастието и обществената ангажираност към нашите медици и пациенти! От сърце им желаем здраве, пролетно ентусиазъм, доста персонални и професионални триумфи! “, декларират от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР