Нов абсурд с болни от коронавирус. Пациенти с инвалидност, а

...
Нов абсурд с болни от коронавирус. Пациенти с инвалидност, а
Коментари Харесай

Оставиха на зверски студ пациенти с COVID-19 в коридора на пернишката болница

Нов парадокс с заболели от ковид. Пациенти с неработоспособност, а някои от тях и с COVID-19 бяха оставени да чакат в кулоар на Спешно поделение в пернишка болница. Според очевидци това се е случило при отворена външна врата и температури под нулата, оповестява Нова телевизия.

В тази обстановка се озовава преди дни 65-годишният неработоспособен с ковид Тодор, съгласно позитивния му антигенен тест.

Той и останалите пациенти от болничното заведение за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник трябвало да бъдат преместени или изписани от там. Причината - РЗИ слага здравното заведение под карантина за две седмици.

Така 12 от болните попадат в Спешното поделение на МБАЛ „ Рахила Ангелова”. На мястото околните остават неприятно сюрпризирани от гледката.

„ Заварихме меко казано една апокалиптична картина. Останалите заболели, които са извозени от профилакториума, бяха настанени в коридора. Някои бяха в количка, други - на носилка по леко облекло. Вратата беше отворена, а на открито е -7 градуса”, описа доцент доктор Петко Петков.

От болничното заведение не откриват виновността в тях. Причината за изчакването била многото пациенти, които са докарани едновременно.

„ Изчакали са в коридора, тъй като когато дойдат 12 души, нямаме места, в които да ги разположим и да бъде топло.

Освен това коридорът е отоплен, не е леден чак толкоз. Хората са завити с одеяла. Не може да ги качим по отделенията, тъй като не се знае кой от тях ще бъде приет в болница и кой - не”, разяснява шефът МБАЛ „ Рахила Ангелова” доктор Анатоли Митов.

Лекарите изпращат Тодор за домашно лекуване. Трима от петимата лекари в болничното заведение за рехабилитационно лекуване са с позитивни проби за Коронавирус -19. Един с съпътстващо заболяване, а различен след интервенция.

„ Лечебно заведение без медицински личен състав не може да реализира активност. Няма от кое място да бъдат командировани медицински лица”, уточни зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Близките на Тодор се притесняват от разпространяване на болестта и то освен у дома.

„ Виждам едно несъгласие с цялата идеология сега с ограничението на болестта. Ние вършим тъкмо противоположното - имаме един клъстер, разцепваме го на части и го оставяме да прави, каквото и да е нататък”, заключи доцент Петко Петков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР