Нотингам надви Нюкасъл с 3:1 като гост в първи мач

...
Нотингам надви Нюкасъл с 3:1 като гост в първи мач
Коментари Харесай

Нотингам обърна Нюкасъл за първа победа при Нуно Санто

Нотингам надделя Нюкасъл с 3:1 като посетител в първи мач от празничния 19-и кръг на британската Висша лига. На Боксинг Дей Форест обърнаха " свраките " за дебютен триумф под управлението на новия управител Нуно Ешпирито Санто.


Началото не предвещаваше сходен процес на събитията на " Сейнт Джеймсис Парк ", откакто домакините откриха резултата посредством Александър Исак от дузпа в 23-та минута. В добавеното време на първата част обаче някогашният нападател на " джордитата " Крис Ууд наказа отбора на Еди Хау след асистенция на Антъни Иланга. В началото на второто полувреме двамата още веднъж комбинираха за втория гол на Ууд в срещата, а скоро по-късно офанзивният футболист на Нотингам получи превъзходен извеждащ пас от Мурило, преодоля с лекост стража Мартин Дубравка и осъществя за 3:1, с което оформи и хеттрика си. Попадението бе преразгледано от ВАР, само че в последна сметка не се стигна до анулация на първичното решение. До края гостите удържаха задатъка си и по този начин реализираха първи триумф при новия ментор Санто, който в предишния кръг дебютира с трагична загуба от Борнемут с 2:3 вкъщи.

Нотингам се изкачи до 16-та позиция със 17 точки, една повече от 17-ия Евертън, който на следващия ден посреща първенеца Манчестър Сити, и на пет пред намиращия се под чертата дилетант Лутън, който обаче е с два мача в запас. Кризата в Нюкасъл продължава, като Хау и компания са с четири загуби в последните си пет мача за състезание - в това време тимът отпадна от Шампионската лига и Купата на Лигата. Това бе осмо проваляне за " свраките " от началото на сезона в Премиършип, като отборът е седми с 29 точки.

За тима следва нов тежък тест - посещение на Ливърпул на 1 януари, до момента в който Нотингам посреща Манчестър Юнайтед два дни по-рано. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР