Нотингам Форест спечели с минималното 1:0 в домакинството си на

...
Нотингам Форест спечели с минималното 1:0 в домакинството си на
Коментари Харесай

Нотингам Форест срази Лийдс с ранен гол и още повече утежни ситуацията на йоркширци

Нотингам Форест завоюва с минималното 1:0 в семейството си на Лийдс в мач от 22-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в срещата бе дело на Бренан Джонсън още в 14-ата минута. Пристигналият от Пари Сен Жермен Кейлор Навас също впечатли с изявите си на вратата, а в последна сметка стана и състезател на мача. Уестън Маккени, който бе притеглен от Ювентус, също се появи през второто полувреме.

Футболистите на Стив Купър съумяха да открият резултата още в 14-ата минута, когато центриране от фал бе изчистено от защитник, само че Бренан Джонсън посрещна топката на границата на наказателното поле и с десния крайник я прати за Илан Мелие за 1:0. За Джонсън това бе пето попадение от началото на сезона, като с него той към този момент е едноличен голмайстор на отбора от началото на сезона.

Постепенно обаче йоркширци започнаха преобладават все по-отчетливо и да съумяват да основават по-опасните положения в дуела. Именно в тези минути над всички бе новото попълнение от ПСЖ Кейлор Навас, който на няколко пъти трябваше да се намесва уверено, с цел да резервира преднината на домакините.

Играчите на Джеси Марш бяха покрай равнене на резултата в 35-ата минута, когато отличен пробив отляво приключи с ниско центриране в наказателното поле, което стигна до Люк Ейлинг, само че Навас избави. Дошлият чартърен от ПСЖ вратар се оправи превъзходно още един път няколко минути по-късно, когато още веднъж Ейлинг стигна до едно центриране и се опита да го прати паралелно в пеналта, само че костариканецът се оправи. Навас трябваше да се намесва уверено и две минути преди края на първата част, когато Вилфред Ньонто също стреля рисково.

След почивката темпото на дуела очевидно спадна. Много добър късмет се откри пред Неко Уилямс 10 минути след началото на втората част, когато той получи топката на скорост, само че се забави при напредването си и в последна сметка стреля едва. Джеси Марш също направи поредност от смени в опит да усили и разнообрази представянето на своя отбор в предни позиции, само че това по този начин и не се случи с необикновен триумф.

С тази победа Нотингам Форест се изкачи до 13-ото място в класирането с 24 точки, а Лийдс към този момент е тъкмо над чертата с 18.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР