Нося отговорност за всички дружества в патримониума на моето ведомство.

...
Нося отговорност за всички дружества в патримониума на моето ведомство.
Коментари Харесай

Министър Хинков: Заставам зад решението си за уволнението на директора на "Пирогов"

Нося отговорност за всички сдружения в патримониума на моето ведомство. Когато получа отчет, в който са открити нарушавания, водещи до финансови злоупотреби, в " Пирогов " съответно, аз съм задължен да поема нужните дейности. Всичко, което съм подхванал, е в по отношение на откритите закони, по отношение на отговорностите ми като министър, и стоя зад това. Това разгласи здравният министър Христо Хинков пред медии.
 
" Докладвал съм на премиера за нарушаванията в " Пирогов ", само че решението за премахване на шефа на здравното заведение си е мое. Заповедта е подписана на 27 ноември от мен, само че не е влезнала в действие, тъй като към този миг не е била връчена. Документите на оферти от мен нов шеф са импортирани в Търговския указател едвам на 4 декември.
 
 УМБАЛСМ УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " Източник: Zonanews
Процедурата по освобождението на шефа на болничното заведение изтича тогава, когато новият изпълнителен шеф е вписан в Търговския указател. Изпълнителният шеф на " Пирогов " е материално отговорно лице на сдружението и като подобен носи лична отговорност за всички подписани контракт, заплащания и други. Към момента финансовата загуба на " Пирогов " е 31 408 000 лв., което е нарастване със 7 милиона от предходната година. Към момента личният капитал на сдружението е под размера на вписания, т.е. сдружението е декапитализирано ", акцентира той.
 
По мотив обвиняванията за това, че изпълнявал " поръчкови назначения и уволнения ", министърът изясни: " Внушенията, че аз извършвам политическа поръчка във връзка със кавги от предходни интервали, включително с министър Тагарев и така нататък - одитният отчет пристигна по-късно и на база него, както и състезанията от страна на чиновниците на " Пигоров ", ме накараха да подхваща тази стъпка. Консултирал съм се с премиера и с ръководителя на Здравната комисия. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР