Носителят на три Оскара и режисьор на филмите Родени убийци“

...
Носителят на три Оскара и режисьор на филмите Родени убийци“
Коментари Харесай

Режисьорът Оливър Стоун пред Гардиън: Путин е велик лидер и затова народът му го обича

Носителят на три Оскара и режисьор на филмите „ Родени убийци “ и „ Уолстрийт “ - Оливър Стоун споделя пред „ Гардиън “ за новия си план, обвързван с нуклеарната сила, за поддръжката си за  Владимир Путин и за ненавистта към президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

В „ Nuclear now ” ( “Ядрено в този момент “) режисьорът показва нуклеарната сила като отговор в един свят, който е на път да изгуби конкуренцията с климатичната рецесия. 

Това е първият филм на Оливър Стоун, който е по-различен от всички останали, тъй като се споделя „ за предмет, а не за човек “, написа изданието.

„ Всичко се обърка в средата на 20-и век, когато нуклеарната сила и нуклеарната война бяха обединени и Холивуд стартира да създава научнофантастични филми с фосфоресциращи изроди и злодеи, притежаващи нуклеарни бомби “ , споделя режисьорът.

Филмът показва жертвите на нуклеарните произшествия в Чернобил, Три Майл Айлънд и Фукушима. Според Стоун починалите са доста по-малко, в сравнение с жертвите на високите равнища на замърсяване на въздуха, породени от въглищата и други изкопаеми горива по целия свят.

По неговите думи Русия и Китай се оправят отлично с нуклеарната сила. Той само съжалява за това, че не е съумял да проникне по-дълбоко в тази област в Китай. 

" Путин е популярен водач за страната си и народът го обича " , декларира по този мотив Стоун. Но не разяснява на какво съответно се дължи мнението му, нито прави коментар за войната в Украйна. 

Политическият коментар на режисьора продължава с оценката, че американският президент Джо Байдън е " прекомерно остарял, с цел да се кандидатира за втори мандат ".

" Любимият ми президент беше Джон Кенеди, тъй че в случай че погледнете двамата ирландци в профил, ще откриете, че Джон Кенеди е миролюбив. А ще откриете, че Джо Байдън е леден боец в най-лошия смисъл на думата " , споделя Оливър Стоун.

Останалата част от диалога е отдадена на кино лентата му, който бил предизвикателство за него, тъй като " са нужни доста повече старания, нескончаем монтаж и голяма доза редактиране, в сравнение с в един елементарен филм ". 

Стоун счита, че задачата в живота му е да основава филми за " неоткритите неистини, които хората не биха признали ".

Филмовият бизнес се е отклонил от вярната посока, защото до момента не е имало благосклонно отношение към нуклеарната сила, счита Стоун. Той дава образец с филмите от 50-те години на предишния век – „ Китайският синдром “ и „ Силкууд “.

За него правенето на филми ставало все по-трудно, тъй като " живеем в просвета, която е натоварена от обществените мрежи ". Истината е една от най-значимите неща за режисьора и тя би трябвало да се търси на всички места, споделя още той.

" Харесва ми блясъкът на старите филми. Искам да видя Елизабет Тейлър и Бриджит Бардо. Мерилин Монро. Искам да видя звезди! " , разяснява Стоун.

В умозаключение той въпреки всичко споделя, че е признателен за опцията да опише тази тематика. 

" Това е доста значима тематика, обвързвана с изменението на климата. И аз съм признателен за това. Това може да е последният ми филм, знаете ли, тъй като съм на онази възраст, в която на следващия ден мога да се прекърша ", споделя 76-годишният създател.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР