Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” в тениса

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” в тениса
Коментари Харесай

Федерер посочи най-големия си идол от детските години

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” в тениса Роджър Федерер показа кой е бил огромният му кумир от детските години. Интересното е, че това не е тенисист, а баскетболист - именитият водач на Чикаго Булс Майкъл Джордан.

“Моят кумир, когато растях, беше Майкъл Джордан, паралелно до Борис Бекер и Стефан Едберг. Но Майкъл Джордан бе огромният ми кумир. Разбира се, Мохамед Али също има велики достижения, както и Тайгър Уудс. Всички те са правили велики и са хора, които са ми служили за образец. Те са вдъхновяващи с това, че са се задържали толкоз дълго на най-високо равнище, правейки неща, които не са толкоз нормални”, сподели 38-годишният швейцарец, представен от TennisWorld.

Швейцарецът разкри и кои са били най-големите му детски фантазии. “Една огромна, огромна моя фантазия, която съумях да реализира, беше да стана №1 в света, тъй като това не е нещо, което можеш да направиш за 1-2 седмици. За това нещо би трябвало да тренираш и работиш през цялата година, би трябвало да спечелиш евентуално сред 60 и 80 мача, би трябвало да играеш солидно и ужасно дълго време, да бъдеш в отлична физическа форма и да си квалифициран душевен, би трябвало да пътуваш, да можеш да правиш всичко. Разбира се, първата купа от “Големия шлем” - “Уимбълдън 2013” за мен, си остава, заради една или друга причина, най-уникалната”, разяснява Федерер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР