Носителят на Нобелова награда за мир Наргес Мохамади ще започне

...
Носителят на Нобелова награда за мир Наргес Мохамади ще започне
Коментари Харесай

Наргес Мохамади, ирански активист и носител на Нобелова награда за мир, ще започне нова гладна стачка при връчването на наградата

Носителят на Нобелова премия за мир Наргес Мохамади ще стартира нова гладна стачка от затворническата си килия в Иран, защото премията е бе наградена в Осло в неделя в нейно неявяване, сподели фамилията й в събота.

Мохамади, който води акция против наложителното носене на хиджаб и смъртното наказване в Иран, ще стартира гладна стачка „ в символ на взаимност “ с бахайското религиозно малцинство, сподели нейният брат и брачен партньор на конференция в норвежката столица в навечерието на церемонията по връчването на Нобеловата премия.

„ Тя не е тук с нас през днешния ден, тя е в пандиза и тя ще разгласи гладна стачка в символ на взаимност с религиозно малцинство, само че ние усещаме нейното наличие тук “, сподели нейният по-малък брат, Хамидреза Мохамади, в малко встъпително изказване.

Съпругът на 51-годишната активистка, Таги Рахмани изясни, че стачката е жест на взаимност с бахайското религиозно малцинство, двама от чиито затворени водачи, Махваш Сабет и Фариба Камалабади, започнаха да отк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР